Szinetár Miklós: Kéne egy elnök, akire senki se mondhatná, hogy a mi kutyánk kölyke

2020. szeptember 11. 21:31

A rendező az ATV-nek nyilatkozott – írta meg a Színház Online.

2020. szeptember 11. 21:31
null

Egy vezető akkor jó, ha ő tesz szívességet azzal, hogy vezet, nem pedig akkor, ha neki teszik a szívességet azzal, hogy kinevezik” – fogalmazott Szinetár Miklós az SZFE kapcsán Vidnyánszky Attilára utalva. A rendező, aki 51 évig tanított az SZFE-n elmondta, a helyzet megoldásának kulcsa teljes egészében egykori tanítványa, Vidnyánszky Attila kezében van, akinek vissza kéne lépnie a kuratórium éléről.

Megoldás – az én véleményem szerint – kizárólag Vidnyánszky Attila kezében van. Nagyon szeretem, szerettem, szeretnivaló ember, az operaénekeseim mind dícsérik, milyen jó volt vele a Bánk bánon dolgozni. Egy értékes, jó művész. Félek attól, hogy közellenséget csinál magából a nem okos nyilatkozataival. Bármilyen furcsán hangzik, szerintem ebben a kérdésben a kormány tehetetlen, egyrészt jogilag, másrészt azért, mert őrzi az arcát, ez az dolga” – fejtette ki a rendező.

Rengetegen vannak a belgák

Szerintem kéne egy olyan elnök, akire senki se mondhatná, hogy a mi kutyánk kölyke. Abban különbözik a színház világ a politika világától, hogy nemcsak a két szélsőségen vannak emberek, rengetegen vannak a belgák, akik szeretnének játszani, dolgozni. Közülük kéne választani valakit. És kéne néhány hónap, felmérni, mi a teendő. Vidnyánszky Attila azt mondja, rengetegen támogatják, de az is igaz, hogy rengetegen nem támogatják. (…) Elegánsan azt kéne mondania, ha ennyien nem akarnak, akkor nem kérem.” – vélekedett Szinetár Miklós.

Rengetegen vannak, akik ebben nem vesznek részt, se egyik, se a másik oldalon, nekik kéne több teret adni” – tette hozzá a rendező, aki szerint egy „semleges elnökre volna szükség”, egyeztetésre, több hónapos munkára, a tanárok visszahívására – írta meg a Színház Online.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bb2
2020. szeptember 13. 11:23
A foximaxi egyetem mikor indul újra?
Mich
2020. szeptember 12. 20:25
"akire senki se mondhatná, hogy a mi kutyánk kölyke" Akkor az összes libsi SZFE-kutyát el kéne zavarni...!
kata56
2020. szeptember 12. 19:00
Sokminden kéne, de leginkább az kéne, jhogy ezek a vén sz..k végre-valahára tudomásul vegyék, hogy most már a következő generációknak adják át a terepet az SZFE-n is. Majd az utódok elmarakodnak egymással a következő konszenzusig. Nem szükséges, hogy a "vének tanácsa" ott lebzsljen körülöttük.. A Szinetárok naki épp ideje, hogy inkább az unokát sétáltassák, mint kulturpolitikában mondják meg a tutit. Ez már nem az ő világuk.(Kéne hogy legyen)
... az oláhokat
2020. szeptember 12. 17:07
Kéne egy szakértői kormány, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!