Orbán: Senki sem veheti félvállról a felelősséget!

2020. május 15. 17:42

„Ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki se bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak” – jegyezte meg az elméleti emberek kapcsán a miniszterelnök.

2020. május 15. 17:42

„Hogyha mindenki felelősen viselkedik, akkor tudunk áttérni a védekezés második szakaszára, és ez a polgármesterekre is igaz, meg a főpolgármester úrra is igaz, mert az idősotthonok működtetésével mégiscsak óriási felelősség nyomja a vállát. És nincs könnyű helyzetben” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak.

„Vannak születetten elméleti emberek, és vannak születetten gyakorlati emberek. Ha egy ilyen ember benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki se bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak” – folytatta a miniszterelnök.

„Az elméleti emberek kiváló tanulmányokat írnak, a főpolgármester úr is kiváló tanulmányt fog írni a Pesti úti idősotthonban történt fertőzésekről, kétség sincs efelől, de meghalt közben több, mint 40 ember” – jelentette ki.

„Azt kérem mindenkitől, az elméleti típusú polgármesterinktől is, hogy legyenek gyakorlatiasak, és vállaljanak gyakorlati felelősséget, mert ez a nyitás sikerességének az előfeltétele. Senki sem veheti félvállról a felelősséget” – zárta Orbán Viktor.

A miniszterelnök feltehetően Karácsony Gergely egyik korábbi, 2018-as nyilatkozatára utalt, amelyben a gyakorlatiasságáról vallott a főpolgármester.

 

(A címlapkép forrása: infostart.hu)

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. május 18. 10:32
Kevés ember jobb Orbánnál abban, hogy másokra kenje a felelősséget.
Vakfolt
2020. május 18. 09:12
Az nem is férfi, aki egy polcot se tud feltenni, az csak egy kis nyavalygó buzi. Hát ezért van ennek a fasznak ilyen folyton fancsali pofája.
BőröndÖdön
2020. május 17. 19:24
A főváros soha többé nem lesz a csutié!
pemete jakab
2020. május 17. 00:00
A járványhelyzetet a kormány minősítette rendkívüli állapottá. Ha ezzel kapcsolatban bármi történik az országban, az az adott kormány felelőssége is. Lehet másé is, pl. az adott önkormányzaté, de a kormányé biztosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!