Ölik az országot a DK szerint

2020. május 20. 12:51

Gyurcsány szerint ha van bolsevik párt Magyarországon, akkor az a Fidesz.

2020. május 20. 12:51

Élesen bírálták az ellenzéki pártok szerdán az Országgyűlésben a különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyez.

DK: Ölik az országot és az önkormányzatokat

Gyurcsány Ferenc (DK) közölte, „ha megöljük az önkormányzatokat, akkor minden bizonnyal megöljük a hazát”. Az ellenzéki politikus azt mondta, ha van bolsevik párt Magyarországon, akkor az a Fidesz, amely mindent centralizál, mindent a kormányfőnek juttat és semmit az embereknek. Ez szovjettípusú modell - hangoztatta. Az előterjesztés hatását úgy írta le, hogy van egy település, amely dolgozik, kitűnő embereket választ, tanácsadókat bérel, eléri, hogy történjen náluk valami és a munkájuk gyümölcse einstand lesz. „Jönnek Ács Feriék! Azok is vörösingesek voltak talán? A hétszázát, megint ide találtunk" – fogalmazott. Gyurcsány Ferenc közölte, nem a kormánypártok támogatják a beruházást, hanem a forgalmi adón keresztül "az én nyugdíjasom”. Hiányolta a hatástanulmányokat, az egyeztetéseket. Elmondta, legalább 200 milliárd forintot fognak átcsoportosítani, amennyi a felsőoktatás költségvetése. Úgy fogalmazott: „gyalázatos banda”, ölik az országot és az önkormányzatokat, nemzetrontó emberek.

LMP: Meglopják az ellenzéki vezetésű városokban élőket

Keresztes László Lóránt (LMP) szerint a törvényjavaslat az ellenzéki vezetésű városban élő polgárok meglopásáról szól. Ráadásul teljes önfeladást is jelent, hiszen a kormány a kiszolgáltatott, olcsó munkaerővel ösztönzi a befektetéseket, leépíti a környezetvédelmi szabályokat – tette hozzá. Közölte, a kormánypártok bármire hajlandóak, csak jöjjön a pénz és azt el tudják osztani a holdudvarban. Rámutatott arra is, hogy ha a megyei önkormányzatok osztják el a pénzt, akkor a megyei jogú város polgárainak szavazata nem fog érvényesülni, mert az ottélők nem szavazhatnak a megyei önkormányzatokra. A képviselő is úgy látja, hogy a településeken élőket büntetik a javaslattal, veszélybe sodorják a helyi közszolgáltatásokat. Azt kérte a kormánypártoktól, ne használják a nemzeti kormány kifejezést, mert méltatlanok rá. Indoklásként elmondta, a kormány a kínai nagyhatalmi érdekek kiszolgálásának az oltárán feláldozott 125 ezer munkahelyet a semmilyen módon nem igazolható Budapest-Belgrád-vasútvonal érdekében.

Párbeszéd: A hatalom emberei döntenek

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt közölte, lesújtó a véleményük a törvényjavaslatról, de nem lepődtek meg az indítványon, amely arról szól, hogy "mostantól a hatalom emberei döntenek, és próbálják megpuccsolni az emberek hatalmát". Totálisan szembemegy a demokratikus berendezkedéssel az előterjesztés – jelentette ki. Milyen egyeztetések zajlottak és milyen önkormányzati szövetségekkel? – kérdezte. Ha egy arányosabb forrásmegosztás a cél, miért nem a konkrét, érintett települések vezetői döntenek? – vetette fel, hozzátéve: szerinte az indítvány nem segíti a munkahelyteremtést. Azokat a településeket fogják büntetni, ahol van egy tehetséges polgármester, egy előre tervező képviselő-testület, ami teljesen ellentétes a kormány konzervatív gazdaságfilozófiájával is – mondta a Párbeszéd képviselője.

Bana Tibor: Politikai alapú pénzelosztás irányába tesz lépéseket a kormány

Bana Tibor (független) szerint a Fidesz-kormány 2010 óta mindent megtesz az önkormányzatok mozgásterének szűkítéséért. Most is egy politikai alapú – a fideszes többségű megyei önkormányzatokon keresztül zajló - pénzelosztás irányába lép a kormány – mondta. Ha elfogadják a törvényjavaslatot, a települések kevésbé lesznek érdekeltek beruházások odacsábításában – hangsúlyozta. Hozzátette: Göd nagyberuházása esetében már megtapasztalták a hatalom „arroganciáját”, és ez a sors várhat más településekre is.

Jobbik: A települések visszafordíthatatlan károkat szenvedhetnek el

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) arról beszélt: a törvényjavaslat alapján a kormánypárti többségű megyei közgyűlések vehetik át a beleszólást abba, hogy egyes településeken milyen beruházások legyenek. A települések visszafordíthatatlan károkra számíthatnak – jelentette ki, elképesztőnek, felháborítónak nevezve az előterjesztésben foglaltakat.

MSZP: A Fidesz elveszi az önkormányzatok pénzét

Szakács László (MSZP) azt mondta, a Fidesz először elvette az önkormányzatok hatásköreit, intézményeit, most pedig elveszi a pénzüket is. A szocialista képviselő szerint a kormány „pártbizottságokat” akar csinálni a megyei közgyűlésekből, és rá akarja tenni a kezét a települési önkormányzatok iparűzésiadó-bevételére, mintegy 710 milliárd forintra.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. május 20. 18:01
Ez a keresztbetétel magyarra fordítva azt jelentik, hogy megakadályozzák az elvtársias lopást. A fideszes lopás magyarra fordítva pedig azt jelenti, hogy nemzeti burzsoáziát építenek, az ezt megelőző évtizedekben létrejött kommunista burzsoázia mellé, és ami 1945 és 2010 között gyakorlatilag egyeduralkodó volt. Nemcsoda, hogy fáj nekik. Fáj, de nem eléggé fáj. Egyelőre.
kispufi
2020. május 20. 14:10
Bolsevik és a haza megölése. Feri hazatalált, na.
zakar zoltán béla
2020. május 20. 14:06
Roncsbanda!
szekuIa
2020. május 20. 13:54
Gyurcsány idejében valóban ölték az ország lakosságát amiben sajnos a titkosszolgálat is benne volt. Szerencsére a polgárháború kirobbantására kidolgozott tervük nem valósult meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!