Híres magyar előadók is kaptak szociális támogatást

2020. május 06. 22:15

Szociális támogatásban részesült számos magyar előadóművész.

2020. május 06. 22:15

Mint ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, az Előadóművészi Jogvédő Iroda és az Artisjus szociális alapú támogatási programot indított az erre rászoruló zenészek számára, tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt életbe lépett rendelkezések miatt rengeteg zenész került nehéz helyzetbe az elmaradt koncertek miatt.

Az EJI kikötésként meghatározta, hogy a pályázónak legalább négy elmaradt fellépést kell igazolnia. A pályázatokat az elnökség bírálta el, ennek során mérlegeltek is és 70-120 ezer forint közötti összegeket osztottak ki a nyertes pályázóknak. A közzétett listából kiderül, hogy neves magyar előadók is kaptak a szociális támogatásból.

Az Artisjusnál is lehetett pályázni

Az Artisjus pályázata kizárólag könnyűzenészeknek szólt és mindenki egységesen 160 ezer forintot igényelhetett a koronavírus miatt kieső bevételeinek ellensúlyozásaként. A nyertes pályázók között itt is sok ismert előadó szerepel.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. május 08. 18:22
Hiába no! Magyarország az előadóművészek országa. Dunát lehet velük rekeszteni.
aaa1
2020. május 07. 10:18
Ez kb mar az a szint, mint a vak koldus kalapjabol kivenni az aprot
gyurcsyg
2020. május 07. 07:03
Se értéket se színvonalat nem képviselnek,szégyeljék magukat, tünjenek el a képernyőkről és nagyokat hallgassanak!
nyugalom
2020. május 06. 23:41
Falusi meg gyozike pld? Szegyeljek magukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!