Megtévesztő leveleket küldtek a rendőrség nevében

2020. március 30. 14:58

A rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a nevével és jelképeivel visszaélő adathalász levelektől.

2020. március 30. 14:58

A rendőrség nevével visszaélve valótlan tartalmú meghívókat küldtek e-mailben szerkesztőségeknek és különböző szervezetek kommunikációs egységeihez hétvégén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a „[email protected]” e-mail címről küldött, „Rendőrségi meghívó értesítés” tárgyú levelek megtévesztésre alkalmasak, mert a feladó címe a szervezet által használt címre utal, ahhoz hasonló.

A rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a nevével és jelképeivel visszaélő adathalász levelektől, az ORFK pedig megtette a szükséges intézkedéseket – írták.

(MTI/police.hu)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. március 30. 21:20
Általánosan el kellene rendelni, hogy aki veszélyhelyzet alatt követ el bűncselekményt, az automatikusan tízszeres büntetést kap.
olajfa1
2020. március 30. 15:38
"Megtévesztő leveleket küldtek a rendőrség nevében" NA EZ AKKOR RÉMHÍRTERJESZTÉS VOLT! Az ilyen oldalakat, és akik ezt az oldalt közzétették azokat "böribe" gyorsított eljárással!
Nehidd El
2020. március 30. 15:15
Ha tippelni kell, szerintem ez is Czeglédyhez lesz köthető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!