A polgármesterek összeférhetetlenségi szabályait módosíthatják

2020. március 10. 07:36

Jövő hétfőn ér véget a parlament ülése.

2020. március 10. 07:36

A külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülésnapja. Szijjártó Péter az ukrán-magyar kapcsolatok helyzetét értékeli. A képviselők további napirend előtti felszólalásai után általános vitákat tartanak.

A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is.

A szavazások rendhagyó módon az ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon. A parlament ülése jövő hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!