Jelentős támogatást nyújt a kormány a Makovecz-épületek felújítására

2020. január 03. 15:42

A Magyar Közlönyben megjelent melléklet szerint több mint 12 milliárd forintot szán a kormány a Makovecz-életmű gondozására.

2020. január 03. 15:42

A Magyar Közlönyben megjelent melléklet szerint 30 épület építésére, felújítására, illetve funkcióinak bővítésére szolgál a 12 milliárd 420 millió forint, amellyel a kormány a Makovecz Imre-életmű gondozását támogatja.

A Sárospataki Művelődési Ház és Könyvtár 2 milliárd 50 millió forint, a rákoskerti „Mennybemenetel” Ökumenikus templom építése pedig 920 millió forint támogatást kap a kormánytól. A beruházó a Rákoskerti Templom Alapítvány és a Rákoscsabai Református Egyházközség.

30 épület építésére, felújítására, illetve funkcióinak bővítésére szolgál a 12 milliárd 420 millió forint

A makói „Hagymaház” felújítása, valamint a hozzá kapcsolódó beruházások (mint például a Páger mozi és Rendezvényház rekonstrukciója) 730 millió forinthoz jutott. A beruházó itt a városi önkormányzat.

A zalaszentlászlói Faluház és szállásépület felújítása, továbbá az óvodával bővítéséhez 480 millió forint, a temesvári „Új Ezredév” Református Központ építésének befejezéséhez pedig 474 millió forintot támogatást kap a beruházó. A többi 25 épület ezektől kisebb támogatáshoz jutott.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2020. január 05. 12:29
Egyébként ennek a hírnek a kapcsán nekem az a fő kérdésem: vajon segít-e ez most valamit a piliscsabai egyetemi campus épületein? Azoknak sincs igazából semmi más bajuk, mint hogy a tulajdonos vagy haszonélvező (?), szóval a gazdája a Katolikus Egyház finoman szólva elhanyagolja kezdettől fogva. A nemakarásnak mostanra egyre láthatóbb módon nyögés a vége. Nem elsősorban az épületek állaga miatt - hanem azért mert az Egyház valamiért nem akarja eredeti rendeltetésükre használni őket, más ötlet viszont mintha nem lenne...
Hesperia
2020. január 05. 12:25
"Egy épület nem vitorláshajó, hogy évente kenegessék és cseréjék a kenderköteleket..." De, van ilyen épület is. Lehetett tudni kezdettől fogva, hogy Makovecz épületei többnyire folyamatos karbantartást igényelnek - ennek megfelelően kellett volna foglalkozni velük. Az vessen magára, aki nem tartotta karban a tulajdonát (egyház, állam, akárki is az).
VakzKommondor
2020. január 04. 12:55
Csak kórházakat ne!! Stadion, templom és ilyen szúette borzadályokat. Erre kell költeni.
kurbitalis
2020. január 04. 01:18
Nagyon helyes! Ezeket a szakrális épületeket meg kell menteni! El kell venni a gagyi, alternatív, "független" izé szirszaroktól a pénzt, és az értékeink fenntartására és renoválására kell fordítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!