Schmuck Erzsébet az LMP új társelnöke

2019. november 23. 13:18

2019. november 23. 13:18

Schmuck Erzsébetet választotta társelnöknek az LMP – közölte a párt a Facebookon. 

Az LMP ma tartja 47. kongresszusát, amelyen női társelnököt választott a párt. A posztra Schmuck Erzsébet parlamenti frakcióvezető-helyettes az egyedüli jelölt. Az ellenzéki párt a rendezvényen kisebb léptékű alapszabály-módosítást is tervez, amellyel rendezheti a korábbi, etikai és fegyelmi eljárások büntetései, valamint az azokhoz kapcsolódó bírósági döntések közötti ellentmondásokat.

Kanász-Nagy Máté, az országos elnökség titkára közölte azt is: az LMP egy nagyszabású politikai akció elindításáról is döntést hoz, amelynek részleteiről a kongresszust követően adnak tájékoztatást.

Az LMP azért tart tisztújítást, mert a májusi európai parlamenti választások gyenge eredménye után a teljes elnökség lemondott. Ezután a nyáron tisztújítást tartottak, ám egyetlen nő sem szerezte meg az induláshoz szükséges támogatást. A legtöbb ajánlást akkor egyébként Schmuck Erzsébet kapta, de eltiltás alatt állt. Így Kendernay Jánost választották egyedüli társelnökké. Azóta az LMP etikai bizottsága eltörölte a korábban tisztségektől eltiltott politikusait sújtó szankciókat.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
worlprofid
2019. november 26. 22:53
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Vainamoinen
2019. november 25. 11:23
Az sem tudom ki a masik tarselnok. Kar megjegyezni, nehany honap mulva ugyis megvaltozik.
makapaka2
2019. november 25. 11:08
Ez egy igazi görögdinnyepárt .
lendvaiildiko
2019. november 25. 07:48
Nálánál alkalmasabb női személyt nem is lehetett volna elnöknőnek választani. Annyi mindent megjárt, hogy igazán láthatja, hogy lehetne más a politika. Mit tesz az idő múlása, e vetyeranka a Medgyessy és gyurcsányi I és II kormányok államtitkár helyettese volt. Valahogy lekopott ez Erzsébetről. S még az is érdekes, hol és hogyan szerezte mély környezetvédelmi szakismereteit??? Részletetek: Wikipedia "felvették a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elméleti gazdaságpolitika szakára, ahol 1977-ben szerzett közgazdász diplomát. Ezt követően a MÁV budapesti igazgatóságán kezdett el bérgazdálkodóként dolgozni. 1979-ben átkerült a KISZ állományába, ahol először gazdaságpolitikai munkatársként, majd 1984 és 1989 között az Ifjúsági Környezetvédelmi Tanács titkáraként dolgozott. 1984-ben védte meg egyetemi doktori disszertációját. " "Számos zöld, illetve ökopolitikai párt megalapításában vett részt. Először 1989-ben a Zöldpárt, később a Zöld Alternatíva alapító tagja, illetve 1994 és 1996 között társelnöke volt. Utóbbi párt képviseletében volt az Agrárszövetség országgyűlési képviselőjelöltje az 1994-es választáson. 2002-ben a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium EU-integrációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki, tisztségét 2003-ig viselte. 2008-ban az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsa titkára lett főosztályvezetői beosztásban. Pozícióját 2010-ig töltötte be, ekkor visszatért az MTVSZ-hez. 2009-ben a Lehet Más a Politika (LMP) egyik alapító tagja lett, 2012-ben rövid ideig a párt országos választmányának titkáraként tevékenykedett. 2012 és 2015 között az LMP alapítványa, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke volt Róna Péterrel közösen. A 2014-es országgyűlési választáson a párt országos listájának 5. helyezettjeként szerzett mandátumot. 2015-ben a frakció helyettes vezetőjévé választották. 2016 szeptemberében megválasztották az LMP frakcióvezetőjének.[2] "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!