Idén is a gyalogosoké a Szabadság híd

2019. július 03. 13:51

A júliusi hétvégéken gyaloghíddá alakul.

2019. július 03. 13:51

A júliusi hétvégéken idén is a gyalogosoké a Szabadság híd – emlékeztetett szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án (szombatonként és vasárnaponként) a dunai átkelőt a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől is lezárják, azt kizárólag a gyalogosok használhatják.

A lezárás idején Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusz modern járműveivel, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal, a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett. A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén szombaton 0:30-tól vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart-Havas utca útvonalon is.

A Szabadság híd lezárása idején a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. Ezért a BKK Budán kisebb mértékben módosítja a villamoshálózatot: a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár. Ezeken a hétvégéken a 47-es villamos késő esti indulásainak pótlására a 973-as éjszakai járat szombatról vasárnapra sűrűbben közlekedik a Keleti pályaudvar felől a Városház tér felé. Továbbá a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér között jár a 72-es trolibusz. A kiskörúti vonalszakaszon a korszerű trolibuszok a felsővezetéktől függetlenül közlekednek majd – fejtette ki a BKK.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2019. július 04. 21:38
Nagyon unalmas már hogy mindenféle ürüggyel nehezítik a budapestiek életét,a menetrendszerűen eldugított,leszűkített utak,mindenféle szervezetlen útlezárások,idióta rendezvénysorozatok,Szóval élhetetlenné vált Budapest.
Takita
2019. július 04. 13:19
Akinek Dél-Budáról a Deák tér-környékén van dolga, az eddig átszállás nélkül megtehette a 49-es villamoson. Most a híd-lezárás után meg legalább kétszeri átszállás kell. Mi értelme van annak, hogy egyesek a járműveknek épült úttesten üldögélnek? Van elég hely a járdán,meg a Duna -parton is. Ráadásul szombaton 0.30-tól vasárnap 24 óráig tart a dolog. Ki fog még éjfél után is ott "gyalogoskodni"? Az egész egy akkora képtelenség, hogy nyilván valami más az igazi ok. Akkor meg tessék az állampolgárokat erről őszintén tájékoztatni
néhai Ch.Pilot
2019. július 04. 00:18
Egészen pontosan ennek mi értelme van?
józan paraszti ész
2019. július 03. 22:51
Inkább gondolkodj, mint segíts. A személygépkocsik több mint 95 %-a nem jókedvében megy a városba. Azért mert nem tudja elkerülni! Szívesen, máskor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!