Áprilisban is balesetet okozott a Hableánnyal ütköző Viking Cruises

2019. június 05. 15:36

Akkor egy olajszállítóval ütközött.

2019. június 05. 15:36

A dél-koreai turistákat szállító Hableány és a 135 méteres Viking szállodahajó budapesti ütközését követően hét embert sikerült élve kimenteni. A mentés és a vizsgálatok jelenleg is folynak a balesetről, a hajozás.hu azonban újabb információra figyelt fel.

A Viking Cruise egy másik hajója, a Viking Idun kevesebb mint két hónapja egy olajszállító tankerrel is ütközött Antwerpenből Gent felé haladva. A fedélzeten akkor 171 utas tartózkodott.

A cikk egy névtelen forrásra hivatkozva megosztja: „ugyanaz az ukrán személy volt a balesetet okozó Viking Idun nevű szállodahajó parancsnoka amikor az nekiment a tankerhajónak, mint aki a budapesti balesetnél is szolgálatban volt”.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2019. június 05. 20:34
Van egy dunai hajóskapitány ismerősöm. Ő mondta már régebben (4-5 éve), hogy tele van a Duna Ukrajnában és Romániában piacon vett engedélyekkel, pincér és hasonló előéletűekkel a szakma. A svájci meg persze azt alkalmazza, aki ÓCSÓBB. Ugye az Eu egyik előnye, hogy korlátozás nélkül el kell ismerned majdnem minden engedélyt az országodban, amit valamelyik EU-s állam, pl. Málta meg Bulgária érvényesnek talál. Mert az Eu nem csak Dánia, hanem Dél-Olaszország, Görögország stb. is, ahol igazán szigorúan vesznek minden szabályt :-).
Gyéressy Károly
2019. június 05. 17:02
Ezzel szemben: - kifejezetten gyorsan meg tudnak állni; - kiválóan tudnak irányt változtatni (még oldalirányba is tudnak menni); - uszályok régen nincsenek, illetve rendkívül ritkák; - a hullámaik nem nagyobbak a kedvtelési célú kishajók hullámainál.
Pandaka pygmaea
2019. június 05. 16:58
(Tunya nyilatkozott már?)
basatu
2019. június 05. 16:41
Furcsa dolgaik vannak a derék ügyészeinknek és rendőreinknek! Szinte hihetetlen hogy futni hagyták a katasztrófát okozó hajót és személyzetét.Ez most akkor vagy politikai nyomásra vagy az igazságszolgáltatók ostobaságára utal? Tehát ez a kérdés és jó lenne ha Pintér,Rogán és az ügyészek is beszélnének már világosan és érthetően.Az ilyen és más hasonló esetek csak arra jók hogy hazánkat lejárassák,és ütőfelületet adjanak hazánk ellenségeinek.Én már az egész érintett bagázst azonnal kirúgtam volna pintérestől,rogánostól,ügyészestől a a nyomozókkal együtt.Balfácánok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!