Weber Budapesten: Nem oldottuk meg az összes problémát

2019. március 12. 15:51

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője kedden Budapestre látogatott, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon. A megbeszélés után a Dohány utcai zsinagóga előtt tartott sajtótájékoztatót.

2019. március 12. 15:51

Konstruktív tárgyalásokat folytattunk Orbán Viktorral, de még nem oldottuk meg az összes problémát – nyilatkozta a magyar miniszterelnökkel folytatott keddi megbeszélésről Manfred Weber a Dohány utcai zsinagóga előtt tartott sajtótájékoztatóján.

„Az EPP-n belül alapvető értékeket képviselünk, ezek nem vitatható értékek. Az Európai Néppárt minden pártjának, beleértve a Fideszt is, tiszteletben kell tartania ezeket” – mondta a Néppárt csúcsjelöltje.

Weber külön kitért rá: ami a három kritériumot illeti, azokról is szó esett a megbeszélésen.

„Az első kritérium a tudomány szabadsága. Budapesten tehát a CEU működését tovább kell biztosítani. A második, hogy mindenféle Brüsszel és EU elleni kampányt, valamint a posztereket is be kell szüntetni” – mondta, és hozzátette: pozitív lenne, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne a Néppártton belül is.

Politikusként megoldást keresek, hidakat építek, és nem azért vagyok itt, hogy konfliktust kreáljak – zárta Weber rövid sajtótájékoztatóját.

A sajtó munkatársai ígéretet kaptak rá, hogy a Mazsihisszel folytatott egyeztetése után további kérdéseket tehetnek fel a politikusnak.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Összesen 314 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2019. március 13. 09:46
Orbán helyében biztos elsütöttem volna Webernek a minden szempontból ide illő klasszikus zsidó viccet: Kohn nagyon megsértette Grünt. Azonban eljön a zsidó ünnep, mikor minden haragosnak ki kell békülnie. Felkeresik a rabbit, aki arra kötelezi Kohnt, hogy nyilvánosan bocsánatot kell kérnie Grüntől. Grün nagy vendégséget szervez, hogy minél többen legyenek tanúi a megkövetésének. Végre megérkezik Kohn is aki becsönget a kaputelefonon: - Halló, Weisz lakás? - Nem, Grün vagyok. - Akkor bocsánat!
Autofocus
2019. március 13. 09:36
Ezzel a látogatással egyértelművé vált az is, hogy teljesen elbeszél egymás mellett Kelet-Közép Európa és Nyugat-Európa. Utóbbi esetében régóta nem is létezik őszinte közbeszéd, minden megnyilatkozás hamis, PC mázzal leöntött, se hús-se hal mellébeszélés, amivel nem lehet érdemben ellenérveket ütköztetni, vagy konkrét ügyekben komolyan vehető partnerként tárgyalni.
Mia szösz
2019. március 13. 09:30
Tehát: Weber: "NEM oldottuk meg az összes problémát" A Die Welt, ma: Orbán ENGED az EPP-vel való vitában és három feltételt teljesít ahhoz, hogy pártja, a Fidesz az EPP-ben maradhasson. Ld.: https://www.welt.de/politik/ausland/article190202827/Manfred-Weber-und-Viktor-Orban-einigen-sich.html?wtrid=onsite.onsitesearch "Nem oldottuk meg" / "enged"? Most akkor megoldottuk, vagy nem oldottuk meg? De a java utána jön. Ugyanis a kommentelők legnagyobb része helyre teszi a cikk szerzőit és rájuk bizonyítja, hogy a német elvárásoknak akarnak megfelelni, csúsztatnak és szépítenek, mert Orbán egyáltalán nem hajolt meg. A kommentelők szépen fel is sorolják: A plakátok határideje egyébként is lejárt, a CEU magyar része változatlanul Budapesten működik, na és a sértés? "Ha a "hasznos idiótával" megsértettem volna valakit, úgy bocsánatot kérek" - ez nem az elvárt földön kúszás. Kinek van nagyobb szüksége a másikra? Egyértelmű, hogy Webernek. Mielőtt ideutazott, még nagy hangon fenyegetőzött a Welt am Sonntag-nak. (Welt+, előfizetőknek, 10.03.2019) https://www.welt.de/politik/ausland/plus190041373/Manfred-Weber-Haelfte-der-EU-Kommission-mit-Frauen-besetzen.html?wtrid=onsite.onsitesearch A több kérdést érintő interjú készítői szerint Weber Orbánt megfegyelmezni jön Budapestre ("disziplinieren"!!!!) A kommentelők kiakadtak az arrogáns szóhasználaton, és a katonai megszállás időpontja iránt érdeklődtek.
Autofocus
2019. március 13. 09:24
Weber látogatásának gesztusai egyetlen mondat nélkül is egyértelműek: - Még mindig vevők arra - az itthon már rég lejárt szavatosságú - "antiszemitizmus" kártyára, amit unos-untalan előhúztak minden polgári kormánnyal szemben a magyar balliberális ellenzék levitézlett és történelem szemétdombjára került figurái, illetve ezek szellemi háttérudvara. Ez nálunk már annyira lejárt lemez hogy fel se kapja rá senki a fejét. - A CEU, mint feltétel behozásával összemosta a szezont a fazonnal, egyúttal nyilvánvalóvá tette, hogy azzal hogy egy ilyen huszadrangú kérdésből ultimátumot fabrikál, egyértelműen felvállalta hogy az európai választók képviselete helyett Soros kesztyűbábjaivá váltak. - Végül, bármi is volt az eredeti elképzelésük, az efféle, zsinagóga előtti képmutató demonstrációval és szarkavarással kizárólag a magyarországi zsidóság normálisabb felének ártanak, ahelyett, hogy otthon sepregetnének és képesek lennének megakadályozni az ottani antiszemita atrocitásokat. Ha Fidesz lennék, ezek után lelkiismeretfurdalás nélkül otthagynám ezt a gittegyletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!