Fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány több megyében

2019. március 06. 19:43

Az akció célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

2019. március 06. 19:43

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az ellenőrzés csütörtökön 0 órától szeptember 6-án éjfélig tart Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében.

Az akció célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása – írták.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. március 06. 21:20
Mik ezek??????????????????????
Pierre
2019. március 06. 20:39
"A fokozott ellenőrzést arra találták ki, hogy ha történik egy bankrablás, akkor az országos rendőrfőkapitány utasítására lezárják időlegesen azt a 2-3 utcát, vagy városrészt, ahol a rablót keresik. Ekkor tehát a rendőrség egy sor alapvető jogot korlátoz, de ez a jogkorlátozás szükséges, hogy megtalálják a rablót és arányos is, mert csak meghatározott területre és időre szól. Ezzel szemben 2015 szeptemberében az Országos Rendőrfőkapitány (ORFK) 3 hónapra rendelt el fokozott ellenőrzést, ráadásul az ország egész területére. Az egymondatos indokolás szerint, “a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.” 2015-2017 között, rendre, amikor lejárt a három hónapra elrendelt fokozott ellenőrzés, azt az ORFK újra meghosszabbította, sőt 2017-ben a három hónap már hat hónapra nőtt. 2018 óta, inkább egyes megyékre, vagy Budapest teljes közigazgatási körzetére adják ki az utasítást, amely álláspontunk szerint ugyanúgy kirívóan jogsértő helyzetet teremt, célja a rendőrségi törvényben meghatározott, az állampolgárok jogait védő garanciák megkerülése. A 2015 óta az ország egész területén, vagy egyes országrészekben érvényben lévő fokozott ellenőrzés kirívóan jogsértő állapot, ellentétes az Alaptörvénnyel és a rendőrségi törvénnyel is." https://tasz.hu/cikkek/fokozott-ellenorzes-fokozott-jogsertes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!