Világszerte foglalkozik a magyar népesedési programmal a sajtó

2019. február 13. 12:34

Számos külföldi sajtóorgánum foglalkozik részletesen az Orbán Viktor által vasárnap meghirdetett családvédelmi akciótervvel, Európától Brazíliáig mindenhol.

2019. február 13. 12:34

Orbán Viktor vasárnapi bejelentései nem csak belföldön, de külföldön is foglalkoztatta a sajtót. A családvédelmi változások hét pontja világszerte megmozgatta a médiumokat: a Bloomberg hírügynökségtől a New York Timeson át a brazil Estadãoig.

  • Mint arról mi is tudósítottunk, a BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsora is foglalkozott Orbán Viktor családpolitikai bejelentéseivel.
  • A Bloomberg hírügynökség a magyar demográfiai változások bemutatásával foglalkozott, valamint leírta, hogy Orbán Viktor beszédében a migrációt és a családvédelmi intézkedéseket kapcsolatba hozta.
  • A magyar tervekkel a Financial Times és a The New York Times is foglalkozott.
  • A CNBC Holly Ellyatt cikkében még hétfő reggel számolt be a bejelentésekről, kiemelve, hogy a négy gyereket vállaló anyáknak életük végéig nem kell SZJA-t fizetni.
  • A Washington Post több írást is közölt a témában. Az elsőben főként a gazdasági kockázatokat elemezték a demográfiával kapcsolatban, kiemelve, hogy a miniszterelnök nem osztotta meg, milyen bevételből fedezné az állam a meghirdetett programot.
  • A második cikkben is a gazdasági következményeket elemezték, felhívva a figyelmet arra, hogy nemzetközi adatok alapján a tervezett lépések gyenge megtérülést hoznak.
  • A brazíliai Estadão nevű napilap Magyarország több gyerek kér a nőktől migránsok helyett címmel ír az eseményről, a Reutersra és a New York Timesbra hivatkozva tesz említést a hét pontról.
  • Egy fotó tanulsága szerint Laosz első számú angol nyelvű napilapja is foglalkozik Orbán Viktor vasárnapi évértékeléséről.
  • A spanyol (és nyelvű) El Confidencial szintén nagy terjedelemben foglalkozik a témával, az ő írásuk a szja-mentességet emeli ki címben.
  • A brétagne-i (franciaországi) Brezih-Info is foglalkozik a beszéddel.
  • Akárcsak a román nyelvű Euractiv is.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. február 15. 01:00
Sok hülye kommunista azt hiszi ha fehér rasszt kiirtja majd eltartják törzsekben kasztokban élő ázsiai cigányok afrikai fekák....
gin74tonic
2019. február 14. 06:26
azt fontos kiemelni hogy nem KOTELEZO gyereket csinalni. Aki inkabb ucsorog a belpesti kavezoban a babzsakon a kedvenc jak vajas kavejat kevergetve annak nem jar ebbol a penzbol - es igazabol innen fuj a szel, bizony, ha az aranyhorcsogod veszed el akkor nincs CSOK meg milliok.
annamanna
2019. február 14. 02:25
"Heti 70 órát dolgoznak a főállású anyukák A család és az otthoni teendők ellátása mellett alvásra napi 6, önmagukra pedig alig 1 órájuk marad a háztartásbeli nőknek. (...) A kutatók kiszámolták, hogy ha az anyukákat fizetnék az elvégzett munkáért – ugyanazzal az óradíjjal, mint amennyit a takarítónők, bébiszitterek kapnak a szigetországban – akkor évente 37 000 fontot, azaz nagyjából 11 millió forintnak megfelelő összeget keresnének." https://www.nlcafe.hu/csalad/20110722/heti_70_orat_dolgoznak_a_foallasu_anyukak_/
Akitlosz
2019. február 13. 19:02
Németországban ezt úgy csinálták, hogy 4 gyerek után hős német anya kitüntetés járt bronz fokozatban. 6 gyerek után ezüst fokozatban, 8 gyerek után arany fokozatban. A 10-ik gyereknek pedig maga a Führer vállalta a keresztapaságát. Na és persze a kitüntetés mellé járt némi társadalmi megbecsülés is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!