Védett madarakat találtak egy román kisbuszban

2019. január 09. 09:43

Olaszországba csempészték volna be a madarakat.

2019. január 09. 09:43

Negyven élő védett madarat találtak a pénzügyőrök egy román kisbuszban Nagylaknál – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök jövedéki ellenőrzésen állítottak meg egy román kisbuszt Nagylaknál. A raktér átvizsgálásakor, a feladott postacsomagok és poggyászok között két „csipogó" kartondobozra lettek figyelmesek. A dobozokból negyven élő madár – citrom sármány, tengelic és nádi sármány – került elő. A sofőr a madarakat Romániából Olaszországba szállította, úgy tudta, hogy a csomagokban fürjek vannak.

Az előzetes szakértői vélemény alapján a madarak védettek, szállításukhoz engedély szükséges, ezzel azonban a sofőr nem rendelkezett – tudatta az alezredes.

A pénzügyőrök az egymillió forint eszmei értékű madárszállítmányt, valamint a férfit természetkárosítás miatt feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
metálgitár
2019. január 09. 10:01
Disznóvágás: non! Énekesmadarak fogyasztása: sì!
még fokozza
2019. január 09. 09:45
halál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!