A Párbeszéd a mentelmi bizottságtól kér állásfoglalást Orbán Viktor repülőútjairól

2018. október 03. 12:50

Kocsis-Cake Olivio szerint „komoly zavar van a kormányzati kommunikációban a repültetéssel kapcsolatban".

2018. október 03. 12:50

A Párbeszéd arra kéri a mentelmi bizottságot, hogy hozzon állásfoglalást arról, ajándéknak minősül-e, ha egy képviselő ingyenes repülőutakat kap, és hogy ezeket az utazásokat fel kell-e tüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban.

Az ellenzéki párt képviselője, Kocsis-Cake Olivio szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Garancsi Istvánnak, a Mol Vidi FC tulajdonosának repülőgépén utazott a futballcsapat külföldi mérkőzéseire. Szerinte „komoly zavar van a kormányzati kommunikációban a repültetéssel kapcsolatban", a fideszes politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek.

Hangsúlyozta: az Országgyűlésről szóló törvény alapján a parlamenti képviselők a vagyonnyilatkozatukban kötelesek beszámolni a havi tiszteletdíjukat meghaladó mértékű ajándékokról vagy juttatásokról. Ha mentelmi bizottság szerint ezeket az ajándékokat fel kell tüntetni, a miniszterelnöknek már a korábbi utazásait is be kellett volna vallania vagyonnyilatkozatában; ha a testület nem így dönt, akkor át kell nézni és módosítani kell a vonatkozó törvényt – értékelt Kocsis-Cake Olivio.

(MTI)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoJe
2018. október 03. 17:47
Szerencsétlenek..
kitiltott
2018. október 03. 16:15
Tehat ha történetesen Garancsinak egy régi Fecske bicilklije lenne és felvenné a vázra Orbán Viktort az is ajándék szívesség lenne? Mivel menjen a Miniszterelnök gyalog? Gyurcsany amnak idején maga és Klárika részére béreltek ilyen gépeket es milliárdokat koltottek a befizezett adókból
56október
2018. október 03. 16:05
Ennek hol van ilyenkor a gazdája?!
még fokozza
2018. október 03. 15:37
Semmi nincs ingyen! Orbán fizess!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!