Az európai kultúra kerülendő!

2018. augusztus 27. 11:42

Képzeljük el Európát a kereszt nélkül, azaz a szeretet nélkül.

2018. augusztus 27. 11:42
Pók Katalin

„A nyári vakációját Franciaországban töltő egyik magyar házaspár arról számolt be, hogy a párizsi metróban a következő feliratot látta: „A szemkontaktus kerülendő!”. (...)

Lehet, megjelenik majd, ilyen felirat is: »A nők vezetése férfiak mellett kerülendő«. A keleti kultúrában ugyanis nő nem vezethet kocsit, ha férfi ül mellette. A férfi tud ugyanis mindent jobban, ahogy tanúskodás esetén csak két nő szava ér annyit, mint egy férfié. Öröklés esetén két nő örökölhet annyit, mint egy férfi a Korán szerint. De megjelenhet az a felirat is, hogy »Egyik lábat átvetni a másikon kerülendő!«, ugyanis ezt tisztességtelennek tartják, ha ezt nő teszi. Erkölcsi szabályok ugyanis, csak a nőkre vonatkoznak a keleti muszlim kultúrában. Azt is láthatják majd a nyugatiak, hogy »Nőknek hangosan nevetni, beszélgetni, kerékpározni kerülendő!«. Ez is erkölcstelen a nők számára.  

Egy katolikus pap látomása szerint mecsetek ezrei borítják Európa fővárosait az évszázad közepére. Képzeljük el a mecseterdőt, a metrók e feliratait, miközben a nyílt utcán terrorbombák robbannak. Nem is kell hozzá nagy képzelőerő, hiszen ez már a véres valóság. Igaz, még csak az első metrófeliratnál tartunk. És még keresztény templomok is emelkednek. De mindez csak idő kérdése.

Ha okokat keresünk, ugyanazt találjuk, amit már sokszor megállapítottunk. Az európai ember elfordult Istentől, helyette a neoliberális humanizmus bálványszobrát helyezte élete középpontjába. Ez pedig magával hozza az európai kultúra pusztulását.

Képzeljük el Európát szemkontaktus, a nők nevetése nélkül, fekete lepelbe bújva urának és parancsolójának háremében szexrabszolgaként, képzeljük el nők és férfiak tánca nélkül. Képzeljük el Európát a kereszt nélkül, azaz a szeretet nélkül.

Ki lehet tenni a táblát: »Az európai kultúra kerülendő!«”          

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2018. augusztus 28. 12:05
Kár, hogy nincs igaza. Legfeljebb elméletben és alkalmanként valósúl meg a jézus által hírdetett szeretet a valóságban. És még azt is ami a Bibliában van, többféleképpen értelmezik a keresztények... De az is tény, hogy habár már sokan és sokféleképpen igyekeztek a szeretetet, különbözö vallások meg elvek mentén propagálni -nemigen szokták a gonosz világot reklámozni- komoly sikert nemigen arattak. Ezt bizonyítja sajnos a sok szörnyü békétlenség mindenfele, mindmáig.
fakocka
2018. augusztus 28. 09:21
Ennek a picsának van pofája keresztről és szeretetről pofázni? Pofám leszakad......
Babivadász
2018. augusztus 28. 09:11
"Képzeljük el Európát a kereszt nélkül, azaz a szeretet nélkül." Magyarország nem keresztény ország, mivel kisebbségben vannak a hitüket gyakorló keresztények. A magyar kormány , egy tányér ételt, egy pohár vizet nem hajlandó adni a menekülteknek. Ugyanúgy lesz....ja a devizahiteleseket és az otthonápolási díjból élő szerencsétlen magyarokat. Magyarországon az ápolási díj 52 ezer forint Romániában 130 ezer forint. Ausztriában 650 ezer forint.
pemete jakab
2018. augusztus 27. 23:57
Figyelő: Képzeljük el Európát a kereszt nélkül, azaz a szeretet nélkül. "Hiteles" egy olyan laptól, amelyik egyfolytában különböző listákat tesz közzé, hogy másokat megbélyegezzen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!