Varga Mihály: Jó felzárkózási pályán van Magyarország

2018. július 26. 12:17

Az emberek azt mondhatják, jobban élnek – jelentette ki a pénzügyminiszter Tusnádfürdőn.

2018. július 26. 12:17

Jó felzárkózási pályán van Magyarország – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a 29. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor gazdasági versenyképességet és állami szerepvállalást vizsgáló panelbeszélgetésén csütörtökön Tusnádfürdőn.

A legjobb versenyképességi indikátor ugyanakkor, ha az emberek azt mondhatják, jobban élnek – mutatott rá a miniszter, kiemelve: az elmúlt években, amit meg tudott tenni az állam e téren, az a sérülékenység és a kockázat csökkentése volt.

Elkezdték csökkenteni a kockázatot, sérülékenységet okozó tényezőket, mint a magas államadósság, magas államháztartási hiány, vagy a munkanélküliség – sorolta.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter rámutatott: a legfontosabb feladat, a magyar vállalatok által hozzáadott érték továbbnövelése, a hatékonyság javítása.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2018. július 26. 15:07
Az irány jó, helyzetünk stabil, a vezetés kiváló, csak az az ötven év különbség az nem akar csökkenni.Ha valaki kellően öreg és ebben az országban élte le az életét az tudja,hogy a második világháború óta csak ezt lehet hallani. Most pont annyi az ország GDP aránya az EU. teljesítményéhez viszonyítva mint mikor beléptünk.Tehát egy veréb ugrást sem tettünk. Igaz azóta megvédtük európát,kereszténységet, stadion ország lettünk, világnemzet lettünk,egymillióval növeltük az állampolgáraink számát.Vezetőnk,urunk és parancsolónk világtényezővé vált. Közben a kecskepásztor szlovákoknak csak a seggét látjuk a mindég megettünk kullogó lengyelek is lehagytak a szőröstalpú romcsik meg a sarkunkat tapossák . Én bízok a vezérünkbe hajrá Magyarország hajrá magyarok.
liberálzöld.
2018. július 26. 13:07
Szabad emberek szabad országban azt mondhatják, akit szabad. "Az emberek azt mondhatják, jobban élnek"
liberálzöld.
2018. július 26. 13:05
És hova zárkózunk?
Mbear
2018. július 26. 13:02
Igen, most már nem 2500-ra érjük utol Ausztriát, hanem 2436-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!