Nem szavazott az ellenzék javaslatairól az MSZP fele

2018. július 18. 08:00

Nem ment el szavazni saját javaslatairól a jövő évi költségvetés kapcsán az MSZP-frakció fele – közölte a szerdai Magyar Idők.

2018. július 18. 08:00

Az MSZP által sokat támadott jövő évi költségvetés kapcsán benyújtott módosító javaslatok szavazásakor nem jelent meg a pártfrakció mintegy fele, míg a szintén kritikus DK egy módosító javaslattal sem jelentkezett – írja a Magyar Idők szerdán. 

Korábban az MSZP jövőellenesnek nevezte a 2019-es költségvetés tervét, ám a hétfői parlamenti ülésen, ahol a büdzsé kapcsán benyújtott módosításokról szavaztak, a párt fele meg sem jelent – emlékeztet a lap. Felhívják rá a figyelmet: ahogyan Kunhalmi Ágnes nyaralása miatt maradt távol, úgy  Hiller István, Hiszékeny Dezső, Mesterházy Attila, Molnár Gyula, Molnár Zsolt és Tóth Bertalan sem jelent meg.

Ezzel szemben jelen voltak a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és a DK képviselői, akik kivétel nélkül a szocialisták valamennyi javaslatát támogatták – teszi hozzá a cikk.

A költségvetéshez összesen 810 módosító javaslat érkezett, főként a Jobbiktól, majd az LMP-től és a szocialistáktól. A Demokratikus Koalíció képviselői kritikus felszólalásaik dacára sem nem nyújtottak be módosító javaslatot.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2018. július 18. 08:51
ezért lehetetlenül el a parlamenti demokrácia " a parlamenti demokrácia él és virul, az ellenzék értelmetlen beadványait az értelem felülírja. A hülye ellenzék "egymás után a kútba ugrik"!
Berecskereki
2018. július 18. 08:50
Az ellenzék ingyen energiája. „Egyre inkább a környező országoktól függ az áramellátásunk Megugrott az import részaránya a magyarországi villamosenergia-felhasználásban az idei első fél évben, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapján közzétett adatok szerint elérte a 35,8 százalékot.” https://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/egyre-inkabb-a-kornyezo-orszagoktol-fugg-az-aramellatasunk.3.292198.html
anegy_
2018. július 18. 08:39
810 módosító, legtöbb a Jobbiktól !!!!!!!???????????????? Elolvasás nélkül lesöpörni az egészet. Hazaáruló, csaló, bunkó párt(ok)tól milyen módosítás is érkezhet? Csak is ekéző, amire semmi szükség.
Szőke Ciklon
2018. július 18. 08:38
Milyen álságos viselkedés, hisz tudták, hogy nem kell az ő szavazatuk. Rossz volt az előterjesztés megfogalmazva. Bele kellett volna írni, hogy aki nem szavazza meg a béremelést, az közcélra felajánlja a többletjövedelmét. Meggyőződésem, hogy más lett volna az eredmény! Egyébként, ha egy Kálmán, Csintalan, Simon, Rónai, mega többi libcsi firkász, folozófus, politológus, celeb, stb. milliókhoz jut hozzá havonta, akkor egy népképviselő is kereshet egy milliót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!