Publikálta az új kormány névsorát a Figyelő

2018. április 25. 17:26

A miniszteri tisztségből távozó nagy neveket, és eddig ismeretlen újakat is találunk a negyedik Orbán-kormány minisztereinek listájában. Itt nem hivatalos, teljes névsor!

2018. április 25. 17:26

Megszerezte a negyedik Orbán-kormány teljes névsorát a Figyelő. A lap arról ír, a miniszterek neve többé-kevésbé végleges lehet, habár nem kizárt, hogy lesznek változtatások.

Orbán Viktor kormánya eszerint a következő tagokból fog állni:

  • Rogán Antal, Varga Mihály, Pintér Sándor, Szijjártó Péter és Trócsányi László megtarthatta a harmadik Orbán-kormányban viselt tisztségét. Így Rogán a Miniszterelnöki Kabinetirodát, Varga a Nemzetgazdasági Minisztériumot, Pintér a belügyi, Szijjártó a külügyi, Trócsányi pedig az igazságügyi tárcát viheti tovább.
  • Gulyás Gergely a nemrégiben a kormánypozíciójáról lemondó Lázár János tisztségét veszi át. Ezentúl tehát a Fidesz frakcióvezetője lesz a kancelláriaminiszter, így a Kormányinfókon is vele találkozhatunk majd.
  • A Figyelő szerint Simicskó István honvédelmi minisztert Benkő Tibor vezérezredes váltja.
  • Államtitkárból miniszterré avanzsál Palkovics László. Palkovics innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.
  • Az előző ciklussal ellentétben női tagja is lesz a kormánynak: Bártfai-Mager Andrea 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosként dolgozott, most ő áll majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élén. Bártfai-Mager 2001-től a Nemzeti Banknál, a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott. Kormánybiztosi tisztségének átvétele előtt az MNB Monetáris Tanács tagja lett. Bártfai-Mager Seszták Miklóst váltja.
  • Fazekas Sándor sem marad a földművelésügyi tárca élén, az új miniszter Nagy István lesz. Nagy 2006 és 2010 között Mosonmagyaróvár alpolgármestere, volt, majd 2010-ben a város polgármesterévé választották, és országgyűlési mandátumot is szerzett. Dolgozott a Számvevőszéki és költségvetési Bizottságban, és tagja volt a szocialista kormányok intézkedéseit vizsgáló albizottságnak is, s 2013-tól tagja lett a mezőgazdasági bizottságnak. A 2014-es választásokon szintén parlamenti mandátumot szerzett.
  • Balog Zoltán utódja Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lesz. Az EMMI új vezetője 1992-ben már az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa lett, két évvel később egyetemi tanárként dolgozott, majd 1998-tól tanszékvezető lett. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, és több mint 250 közleményt jegyzett, orvosi kongresszusok százain tartott előadást.
  • A miniszterré előléptetett Gulyás Gergely frakcióvezetői tisztségét Kocsis Máté veszi át. Kocsis 2009 óta Józsefváros polgármestere, most pedig a kormánypárt parlamenti frakciójának vezetését látja majd el.

(Borítókép: MTI)

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Iván cár
2018. április 26. 17:55
Atya világ! Még egy Figyelő lista! Listázzák a kormánytagokat! Minden borzalom így kezdődik! Le a listákkal! Le az osztálynévsorral!
Vakfolt
2018. április 26. 08:23
Na a cigányokkal végre egy szakértő fog foglalkozni, aki ért a rákhoz. Helyes.
Karbantartó9
2018. április 25. 22:51
Jó kormány!
hátakkor
2018. április 25. 21:40
Figyelő megint listàzik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!