„Vítěz Viktor”: Orbánt méltatja a neves cseh politológus

2018. április 18. 15:07

A magyar gazdaság fejlődése, Orbán Viktor migrációellenes politikája és az európai örökség védelme az oka annak, hogy a Fidesz győzött a választásokon Roman Joch cseh politológus szerint, aki azokat kritizálja, akik Orbán győzelme felett szörnyülködnek.

2018. április 18. 15:07

„Orbán Viktor nyerte a magyar parlamenti választásokat, és egyesek ezt katasztrófának tekintik. Én nem” – írja Roman Joch, a Cseh Polgári Intézet vezetője az intézet honlapján.

Roman Joch-hal tavaly készített interjút a Mandiner.

Joch írásában elöljáróban leszögezi: az ő ízlésének Orbán politikája túlságosan államközpontú, és az egészséges patriotizmuson néha túlcsúszva, veszélyesen nacionalista vizekre is evez. Hozzáteszi, hogy talán még a korrupciós vádak is igazak lehetnek, amelyekről hallott.

A szerző a Soros-kampányt is túl giccsesnek tartja, de leszögezi: ő sem kedveli Soros György politikáját, ami a „nemzetek feletti globális szocializmus” felé mutat, és ami erodálja a zsidó-keresztény örökséget.

Ezzel együtt Joch több okból is támogatja Orbánt. Egyrészt: mint írja, nyolc évvel ezelőtt Magyarország a visegrádi négyek legszegényebb országa volt. Mára azonban jelentősen fejlődött a gazdasága, és a magyar polgárok jobb helyzetben vannak.

Emellett Roman Joch szimpatizál Orbán migrációellenes politikájával, mivel a „politikai közösség megszűnik politikai közösség lenni, ha nem ellenőrizheti külső határait”. Ugyancsak támogatandónak tartja azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel a magyar kormány az európai zsidó-keresztény örökség megőrzésére törekszik – amely örökséggel kapcsolatban az európai elit Joch szerint legalábbis semleges, ha nem ellenséges. Mint írja: „a közép-európai emberek látják, mi történik ott, ahol nagy muzulmán közösségek élnek; és nem hülyék.”

Joch kritizálja a hagyományos házasság ellenzését és a melegházasság bevezetését kontinens-szerte, mivel „van valami alapvetően téves abban a megközelítésben, ami újra akar definiálni valamit, ami már korábban létezett”; tehát hogy az állam meg akarja határozni a házasságot, miközben a házasság prepolitikai, állam előtti létező, nem az állam hozta létre. 

A cseh politológus rámutat: a legnagyobb ellenzéki párt a magyar választásokon nem szocialista vagy liberális párt volt, hanem a Jobbik. A két legnagyobb párt közül tehát a magyarok a liberálisabbat választották, amit Joch szerint értékelnie kellene az európai liberálisoknak, akiknek nem Orbánt kellene kritizálniuk, hanem meg kellene vizsgálniuk, miért vesztett a baloldal. 

Roman Joch megjegyzi: a londoni polgármester nemrég bejelentette, hogy úgy kívánná csökkenteni a gyilkosságok számát, hogy megtiltja a köztereken a kés viselését. Ez Joch szerint olyan, mintha kasztrálnánk az embereket azért, hogy elkerüljük a nemi erőszakot.

Joch úgy látja: ha az európai elit tovább erőlteti a gender-elméletet és az olyan intézkedéseket, mint a londoni polgármesteré, akkor Orbán tovább fogja nyerni a választásokat. 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2018. április 18. 22:40
Segíthetne a mi fogalmatlan ellenzékünkön is, rendkívüli éleslátásával: "A cseh politológus rámutat: a legnagyobb ellenzéki párt a magyar választásokon nem szocialista vagy liberális párt volt, hanem a Jobbik."...
ÁrPi
2018. április 18. 19:20
Igen a szóbokrok.... A vitéz a Czuczor-Fogarasi szótárban: https://bit.ly/2J6MsO2
farkasflori a vizicsoda
2018. április 18. 19:15
"neves cseh politologus" :DDDDDD
Georgios Kyriacos Panayiotou
2018. április 18. 18:34
Vítěz Munkásőr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!