Elbontaná a „déli vasfüggönyt” Karácsony szélsőbalos szövetségese

2018. február 01. 08:06

A Karácsony Gergellyel szövetséges Balpárt vezetője arról beszélt, elbontaná a déli határon álló kerítést, és azt is kifejtette, „egy ideológiailag képzett proletár” manapság a burzsujokat utálja.

2018. február 01. 08:06

Nem bontaná el a déli határon álló kerítést Karácsony Gergely – erről a politikus szerdán beszélt egy budapesti sajtótájékoztatón. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Fidesz kedden bemutatott plakátjára reagált, amelyen Soros György üzletember, Vona Gábor Jobbik-elnök, Szél Bernadett LMP-s társelnök és Gyurcsány Ferenc DK-elnök társaságában látható. A montázs szereplői drótvágót tartanak a kezükben és a felirat szerint „Együtt bontanák le a határzárat”.

Ugyanakkor kevéssel azután, hogy Karácsony kinyilvánította, nem bontaná le a határzárat, kiderült, erről a politikus egyik szélsőbaloldali szövetségese – akivel a Párbeszéd még múlt csütörtökön kötött szövetséget – egészen mást gondol. Ugyanis a radikális baloldali Balpárt, és vezetője, Kalmár Szilárd hitet tett a határzár lebontása mellett – erről a Pesti Srácok közölt összefoglalót.

Kalmár, aki a Balpárt színeiben áprilisban a 6. választókerületben szeretné elnyerni a választók bizalmát ugyanis Facebook-oldalán arról beszélt, „a déli vasfüggönyt le kell bontani”. A Pesti Srácok emlékeztet, a szélsőbaloldali politikus már régóta a honi politikai élet része – volt már Horn Gyula kampánykoordinátora, az Ifjú Szocialisták kaposvári, majd Somogy megyei vezetője, de az MSZP-ből kilépve az (egyébként a Thürmer-féle Munkáspártból kiváló) Munkáspárt 2006-ban, és a Zöld Baloldalban is megfordult.

A baloldali politikus a „burzsujokra” is keményen lesújtana – egy másik Facebook-bejegyzésében ugyanis úgy fogalmazott: „Orbán a migránsokkal riogat. Vona a cigányokkal. Gyurcsány a határon túli magyarokkal. Buta idegengyűlölet, aminek semmi értelme egy olyan világban, ahol az ideológiailag képzett proletárok pontosan tudják, hogy utálni a burzsujokat kell”.

Kalmár a 2015-ös menekültválság idején egyébként a menekülteket segítő tevékenységéről vált ismertté. Szociális munkásként a három évvel ezelőtti események idején segítette a migránsokat, de egy interjúban azt is vállalta, volt olyan menekült is, akit ő vitt át Bécsbe. „Igen, embercsempész vagyok, de vállalom Orbán Viktor hatezerszeres embercsempész azzal, hogy papírok, regisztráció nélkül, buszokkal szállíttatta Ausztriába a menekülteket” fogalmazott akkor Kalmár.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. február 01. 16:52
Így ketten együtt az már két egész szavazat.
nyugalom
2018. február 01. 14:07
Hol letezik ez az alakulat, mekkora tagsaggal? Ok is kapnak hozzajarulast az allmtol?
Szívemből magyar
2018. február 01. 13:12
Ritka nagy balf@sz ez a karácsony..
u.cserkész
2018. február 01. 11:10
" utálni a burzsujokat kell.” Kivéve a Soros Gyuri bácsit.:-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!