A Liberálisok Guy Verhofstadthoz fordulnak az ÁSZ-büntetés miatt

2017. december 21. 20:26

A cél, hogy az unió vezetői értesüljenek arról, hogy az Orbán-kormány hogyan lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat.

2017. december 21. 20:26
Liberálisok

„A Magyar Liberális Párt Guy Verhofstadthoz, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjéhez fordul, miután az Állami Számvevőszék jogtalanul szabott ki több mint tízmillió forintos büntetést a pártra. A Liberálisok szerint az ÁSZ a Fidesz megrendelésére járt el, amikor több ellenzéki párthoz hasonlóan a Magyar Liberális Pártnál is tiltott pártfinanszírozást állapított meg.

Az Állami Számvevőszék a legutóbbi ellenőrzés során nem talált semmi kivetnivalót a könyvelésünkben, hiszen a Magyar Liberális Párt minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el. Most ugyanazért a gazdálkodásért büntetnék a Liberálisokat több mint tízmillió forinttal, hogy ellehetetlenítsék a párt működését.

A súlyos bírsággal nem csak a Liberálisok, de az összes ellenzéki párt indulása is veszélybe kerül a 2018-as választásokon. A Magyar Liberális Párt ezért nem csak az Állami Számvevőszék elnökéhez, Domonkos Lászlóhoz fordul panasszal, de levelet írunk Guy Verhofstadtnak is. Emellett arra kérjük a többi ellenzéki pártot, hogy hasonlóképpen járjanak el a nemzetközi partnereiknél, jelezzék jogtalan büntetésüket az európai pártcsaládjuk felé. A cél, hogy az Európai Unió vezetői is értesüljenek arról, hogy az Orbán-kormány hogyan lehetetlenítené el az ellenzéki pártok működését, illetve indulását a választáson.”

MTI Országos Sajtószolgálat

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 23. 16:47
Guy Verhofstadt azt se tudja, hogy ki az a Fodor Gábor.
kaltran
2017. december 22. 23:15
Hegedüs Istvánt, Eger árulóját - szolgálata elismerése mellett - felakasztották.
atila68
2017. december 22. 19:37
- Hallo! - Hálló, te vagy az Guy? Itt Gábor. - ? - Fodor Gábor, Magyarország. - Ah! Miben segíthetek? - Megbüntetett az Állami Számvevőszék.. Tudnál segíteni? - Közöm? - Hm, igaz. Szervusz Guy. - Szervusz Géza.
Mr.Falafel
2017. december 22. 19:01
Fodor Gábor akkora hatökör, hogy egyedül is többes számban beszélnek róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!