Nevet kapott a kiselefánt

2017. november 17. 14:30

Az Amar, Ambar, Arun, Arjuna és Ashok nevekre lehetett szavazni.

2017. november 17. 14:30

Megvan a november 8-án született kiselefánt neve. A Fővárosi Állat- és Növénykert az alábbi öt nevet adta meg: Amar, Ambar, Arun, Arjuna és Ashok. A közönség ezek közül választhatott.

Az elefánt neve az eredmény alapján Arun lett. Ez egy szanszkrit eredetű szó, az óind mitológiában a napszekér hajtóját hívták így, de emiatt a név hajnalt, hajnalpírt, illetve a Napot is jelent.

Arun délelőtt 10-től délután 2-ig látható az állatkertben.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2017. november 18. 15:11
És miét ilyen ostoba nevek? Miért nem Gábor vagy Ducika? Arab és indiai nevek??? Demiééért???
még fokozza
2017. november 18. 09:50
Trump egy nappal az elefántcsont import engedélyezés után visszavonta a rendeletet. Legyen tanulság a politikusoknak.
liberálzöld.
2017. november 18. 03:17
Legyen Vikthur! Indiai eredetű név, jelentése: lopós, hazudós.
Akitlosz
2017. november 17. 21:41
Az első ismert nevű elefántot latinosan Surusnak hívták. Hannibál kedvenc elefántja volt és az utolsó életben maradt az Alpokon átkelt 37 elefánt közül. Öreg korára sok sebesülést szerzett és egyik szemére megvakult, egyik agyarát is elveszítette a csatákban. Úgyhogy végül már nem harcolt, csak mozgó kilátótoronyként dolgozott. Jó pár rómait segített át a túlvilágra aktív korában. Az egykor Észak-Afrikát és a Közel-Keletet is benépesítő elefántok már az ókorban kipusztultak. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!