LMP: Szociális földgázprogram kellene a tűzifaprogram helyett

2017. november 07. 12:50

A tűzifaprogram jelentősen károsítja a környezetet, ezért azt szociális földgázprogramra kellene lecserélni – mondta Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője.

2017. november 07. 12:50

Szociális földgázprogramra cserélné le az LMP-s Sallai R. Benedek a tűzifaprogramot, utóbbi ugyanis a képviselő szerint jelentősen károsítja a környezetet. 

A politikus keddi sajtótájékoztatóján ismertette határozati javaslata tartalmát. Kijelentette: a szociális tűzifaprogram megbukott, az alapján az emberek csupán azt dönthetik el, hogy megfagynak vagy megfulladnak. 

Kifogásolta, hogy eddig csak az ötezer fő alatti településeken jutottak hozzá az emberek támogatott tűzifához, amelyek azonban igen rossz minőségű tüzelők, nem biztosítnak jó égést, viszont jelentősen rontják a levegő minőségét, kivágásuk pedig hozzájárul az erdők eltűnéséhez. 

Sallai R. Benedek rámutatott arra is: az országban mindenhol megkezdődtek az illegális fakivágások, az embereknek ugyanis nincs pénzük tüzelőre. Szerinte ezért a kormányzatnak el kellene dönteni, hagyják-e a továbbiakban is, hogy „a földgázzal kereskedő fideszes haverok megszedjék magukat az árrésen”, vagy lehetőséget teremtenek arra, hogy a rászorulók olcsóbban kapják azt.

(MTI)

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. november 08. 10:42
Szóval a környezetvédelmet illetően a közlekedéshez: a villanyautózás zsákutca, egy előnye van, nem ott füstöl, ahol használják, de összességében többet füstöl. Az igazi megoldást az üzemanyagcella jelentené. És ehhez már nem is kellene platina, így 1/10 -débe kerülne: grafén -ruténium-N kompozit. http://www.origo.hu/tudomany/20170630-lenduletet-kap-a-hidrogenes-uzemanyagcellak-fejlesztese.html. Tehát: csicsóka - igénytelen növény. Egy hektáron megteremne általa 10 tonna inulin - amiből kb 5 tonna etanolt lehetne képezni. Etanol + üzemanyagcella = egyenáram + víz + CO2 Az ország megtudná termelni a járműpark meghajtásához szükséges üzemanyagot - olyan földeken, melyen gabona nem teremene meg. Másik lehetőség - ez Oláh György nevéhez fűződik: napelem+ fény = egyenáram +CO2 + H2O + katalizátor = metilalkohol( -ld fotokatalítikus hatást ) + üzemanyagcella = CO2 + Víz + egyenáram = autóhajtás. Azon csodálkozom, hogy a hozzáértőkben nem akar a dolog összeállni.
balsors
2017. november 07. 20:50
A programhoz gáz is kell, ami Putyinnál van. Ez gáz.
triumphator
2017. november 07. 20:49
Tehát: orosz atom rossz, magyar tüzifa rossz, orosz gáz jó. Nem túl koherens vélemény.
zakar zoltán béla
2017. november 07. 20:18
Túrkeve önhőse
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!