Paks-ügyi miniszter: Szakmai, biztonsági kérdésekben nem lehet titkolózni

2017. október 11. 11:46

Az orosz-magyar megvalósítási dokumentáció titkosságának feloldása már folyamatban van – mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának megépítéséért felelős miniszter szerdán.

2017. október 11. 11:46

A paksi bővítéssel kapcsolatban műszaki, szakmai, biztonsági kérdésekben nem lehet és nem is akarnak titkolózni – szögezte le az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Budapesten.

Süli János elmondta: az orosz-magyar megvalósítási dokumentáció titkosságának feloldása már folyamatban van. 

Magyar részről már meghatározták azokat a részeket, amelyek nyilvánosságra hozhatók, ez a teljes anyag mintegy 90 százaléka, jelenleg az orosz fél hozzájárulását várják – tette hozzá.

Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár kiemelte, hogy az Európai Bizottság kimondta: a paksi bővítés végrehajtása indokolt, összhangban van az európai uniós szabályokkal, nem torzítja indokolatlanul a piacot, mindemellett profitábilis lesz, éves szinten több mint évi 7 százalékos hozamot fog hozni.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
izo1210
2017. október 11. 20:19
"műszaki, szakmai, biztonsági kérdésekben nem lehet és nem is akarnak titkolózni" Ez egy másik kérdést indukál: Ezek szerint vannak olyan kérdések, amiben titkolózni akarnak. Mik ezek, és miért akarnak titkolózni?
madarasi.abel
2017. október 11. 12:58
"mindemellett profitábilis lesz, éves szinten több mint évi 7 százalékos hozamot fog hozni." aha. Milyen áramáron számolva? És mekkora hitelkamat mellett?
madarasi.abel
2017. október 11. 12:56
Minek? A nép úgysem értene belőle semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!