Hollik: Megfutamodnak a migránspárti NGO-k

2017. augusztus 15. 13:30

Hollik István KDNP-s képviselő sajtótájékozatóján kijelentette, hogy Földközi-tengeren migránsokat szállító szervezetek menekülnek a szigorú állami ellenőrzések elől, a magyarországi bevándorláspárti NGO-k pedig működnek átláthatóan.

2017. augusztus 15. 13:30

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek – jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István érdekes fejleménynek nevezte, hogy a Földközi-tengeren át a migránsok millióit „Európába taxiztató” szervezetek sorra jelentik be tevékenységük felfüggesztését, miután az olasz állam szigorú ellenőrzésnek kívánta alávetni őket, és magatartási kódexet vezetett be számukra. „Inkább megfutamodnak, csak hogy elbújhassanak a törvények és az ellenőrzés elől” – fogalmazott a kormánypárti politikus, emlékeztetve arra: az olasz hatóságok azután nyúltak a szigorítás eszközéhez, miután ügyészségük konkrét bizonyítékokat tárt fel arról, hogy az érintettek részesei a nemzetközi bűnszervezetek által működtetett emberkereskedelemnek és embercsempészetnek. 

A képviselő párhuzamot vont a Földközi-tengeren és a Magyarországon működő migránspárti civilek között, akik szintén sorra jelentik be, hogy nem hajtják végre a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, amely szerint be kellene vallaniuk a külföldről érkező támogatásaikat. „A migránspárti szervezetek Magyarországon sem akarják, hogy átláthatóan működjenek, hogy a magyar emberek megtudják, hogy valójában Soros György támogatásából, Soros György tervének végrehajtásán dolgoznak” – fűzte hozzá Hollik István, rámutatva: Soros terve, hogy migránsokkal árassza el Európát. 

Ezen szervezetek folyamatosan támadják Magyarország bevándorláspolitikáját – mondta Hollik István, aki szerint az olaszországi fejlemények is azt bizonyítják: Magyarországnak igaza volt, amikor az elsők között kezdeményezte a migránspárti szerveztek működésének átláthatóvá tételét.

(MTI)

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2017. augusztus 16. 12:58
No igen, de a Hollik által elmondottakhoz képest a szervezetek nagyobbik része megállapodott az olasz kormánnyal, a magyarországi szervetekről pedig semmi konkrétumot nem mondott Hollik. Szóval másnak van nagy pénze ebben a buliban...
Morgen
2017. augusztus 15. 23:41
Úgy meghátráltak, hogy most szervezik a spanyol utat!
balbako_
2017. augusztus 15. 19:19
Civil szervezetek esetében mindenki olyan emberekre gondol akik szabadidejükben társadalmilag hasznos tevékenységet folytatnak maguk és mások szórakozására. Fúvós zenekart alkotnak, ének- és tánckar tagok, bélyeggyűjtők, vagy környezetvédők. Arra senki sem gondolt, hogy vannak civil szervezet megtévesztő néven akik zsoldosok, valaki, vagy valakik megbízásából és pénzén politikai tevékenységet folytatnak. És rögtön kiborul a bili, ha kiderül ki vagy kik pénzelik és képviselik "véletlenül, merő civil kurázsiból"gazdáik politikai érdekeit. Ez aláássa a demokráciát, mert azok végeznek politikai tevékenységet, vagy végső soron gyakorolnak hatalmat, akiket senki sem választott, sőt azt sem tudni, hogy kik ők egyáltalán. Az efféle titkos társaságok, maffiák minden demokráciában üldözendők, betiltandók, mert nem illeszthetők bele a demokrácia fogalmába.
Szorgos Lajhár
2017. augusztus 15. 18:46
Hollik felsorolta konkrétan, melyik gittegylet hol függesztette fel áldatlan tevékenységét? Szerintem nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!