Vona: Józan ész helyett rögeszmék irányítják Magyarországot

2017. július 22. 15:38

Vona Gábor szerint a miniszterelnök Tusnádfürdőn elmondott beszéde azt mutatja, hogy Orbán megfelelő életminőség helyett csak ellenségképet tud adni a népnek.

2017. július 22. 15:38

A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy tisztességes bérek és nyugdíjak, modern egészségügy és oktatás helyett csak ellenségképet tud adni a népnek. Vona Gábor ezt a miniszterelnök Tusnádfürdőn elmondott beszédére reagálva írta szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki párt elnöke szerint a magyaroknak elegük van az „állandó háborúskodásból, a hatalmi arroganciából, a korrupcióból”. Úgy folytatta: Magyarországnak nyugalomra van szüksége, ehhez pedig erős határőrségre, nyugati bérekre, színvonalas egészségügyre és modern oktatásra, de legfőképp tisztességes kormányra, amely „a szocialista helytartók és a fideszes oligarchák” helyett a nép pártján áll.

Úgy értékelt: Orbán Viktor továbbra sem képes az emberek valódi problémáival foglalkozni, helyette „a saját démonaival küzd”. Nem az ország sorsáért, hanem a saját hatalmáért aggódik, ezért bukása „szükségszerű”, hogy Magyarország „az orbáni rögeszmék” helyett a józan ész útjára léphessen – fűzte hozzá Vona Gábor.

Kiemelte, a Jobbik, ha kormányra kerül, 2018-tól felszámolja „a rendszerszintűvé vált korrupciót”, hogy jusson pénz bérekre, nyugdíjakra, egészségügyre és oktatásra. Magyarország a „fokozódó nemzetközi elszigetelődés” helyett a Jobbik által kiharcolt európai szintű bérunióval egy új, igazságos és szolidáris Európa zászlóvivője lesz – írta a Jobbik elnöke –, ahol egyenlő munkáért egyenlő bér jár, és ahol végre mindenki a saját szülőföldjén boldogulhat. Mert csak az az ország lehet sikeres, amelyet nem elhagynak, hanem ahová visszaköltöznek a polgárai – hangsúlyozta Vona Gábor.

(MTI)

Összesen 332 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. július 23. 14:31
Vona: Józan ész helyett rögeszmék irányítják Magyarországot" hát az biztos, hogy Voncsány elvtárnak már nem számít se a rög se az eszme...ő már 21.századi párt...
Harangláb
2017. július 23. 13:11
A bukás jele a homlokodra van írva!
Dénia
2017. július 23. 13:05
Mitől nevezi ez magát még jobboldalinak, ha ugyanazt fújja már, mint a ballibek? Pont a jobbik vezetője Vona Gábor áll neki pampogni, hogy józan ész kell az ellenségkép helyett? Nem értem, hogy van ennyire vastag bőr a pofáján, vagy kinek szól ez az egész.
áfonya
2017. július 23. 11:46
Vona ezektől lenne mit elvenni. Az Apró-Dobrev klán a háttérben. https://alfahir.hu/node/9109
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!