Vargha András: Kamarára igenis szükség van!

2017. július 01. 09:24

Vargha András, a Károli Gáspár Egyetem vezetőhelyettese támogatja a kormány tervét a pszichológusi kamara létrehozásáról. A professzor szerint ezáltal jobb érdekérvényesítő képesség és minőségbiztosítási rendszer jellemezhetné a szakmát.

2017. július 01. 09:24

A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének vezetőhelyettese szerint a magyar pszichológus kamara létrehozása nagy előnyére válna a szakmának. Vargha András az M1 aktuális csatornán szombaton elmondta, hogy a pszichológusok több okból szeretnének kamarát: egy ilyen testület létrehozása esetén lenne közhiteles nyilvántartás, az összes pszichológiai szolgáltatást nyújtó pszichológus kötelezően tag lenne.

Cél, hogy tisztázódjék, ki a pszichológus és miben kompetens” – tette hozzá. Kiemelte: a minőségbiztosításhoz a kamara tisztázna, mi megengedett a pszichológus és ügyfele vonatkozásában, azaz szakmai és etikai kontrollt gyakorolna.

A kamara kapcsolatot tartana az állami szervekkel, és testületileg léphetne fel a pszichológusokat érintő szabályok véleményezésében, esetleg korrekciós javaslatában” – fűzte hozzá. Vargha András megjegyezte azt is, nem tudja, hogy a pszichológus kamara létrehozását miért támadják, hiszen az Európai Unió tagországainak többségében van kamarája a pszichológusoknak. „A kamara jó lenne a klienseknek, a pszichológusoknak és a kormányzati szerveknek is” – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2017. július 01. 22:30
legalább lenne jól fizető hely még egy kupac ingyenélő fideszpatkánynak. valamint aki ki merné jelenteni, hogy hellóröfi totál kész van, attól elvennék a diplomáját...
Strassnoff Ignác
2017. július 01. 10:20
Mi a 3 legfeleslegesebb dolog a világon? A pápa pöcse, az apáca csöcse, meg a kamara. Utóbbi csak nálunk, máshol van értelme.
Rugo
2017. július 01. 10:11
Magyarországon a szakmai kamarák valóban vízfejként végzik, sajnos. Pedig tényleg szükség lenne rájuk.
Strassnoff Ignác
2017. július 01. 09:57
Ja. Európában a legtöbb helyen van kamara. Meg például szakszervezet is. Ugyanis ott van értelme. Nálunk? Szakszervezet valamikor XXX éve próbálta valamivel a létezését igazolni, kamara meg még annyit se csinált. "Érdekérvényesítés..." Muhahahaha.... Nagy lófasz! A meleg szarig nyalnak be a kormánynak. Itt a kamara is, a szakszervezet is arra jó, hogy eltartson pár naplopó faszfejt, akiket szponzorál kissé az aktuális kormány is, cserébe egyetértenek mindennel, amit az épp uralkodó rezsim mond. Szakmájuk minden dolgozója nevében... (Így készül nálunk az elégedett társadalom.) Amúgy ezt a Varghát épp ki hatalmazta fel, hogy az összes pszichológus nevében nyilatkozzon, illetve honnét tudja, hogy azok mind mit akarnak? Nekem kissé hihetetlennek tűnik, hogy valamennyiük legnagyobb vágya a kötelező kamarai tagság és a kötelező tagdíj. Cserébe miért is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!