Szijjártó: Jó hír, hogy Trump szerint a nemzeti érdek az első

2017. június 06. 10:15

A külgazdasági és külügyminiszter a Századvég Új Amerika születik? című konferenciáján beszélt arról, hogy szerinte is valóban új Amerikai születik.

2017. június 06. 10:15

Magyarországnak és a világnak is jó hír, hogy Donald Trump amerikai elnök politikája abban foglalható össze, hogy a nemzeti érdek az első – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A Századvég Alapítvány által Új Amerika születik? címmel tartott konferencián tartott nyitóelőadásában a tárcavezető kiemelte: ezzel egy természetellenes állapot szűnt meg, amikor szégyellni kellett, „szemlesütve lehetett kimondani”, hogy a saját nemzetünk az első.

Szijjártó Péter a konferencia címére utalva kijelentette: valóban új Amerika születik, és ez nem befejezett folyamat, az új Amerika folyamatosan alakul. Nekünk egy dolgunk van: Magyarország érdekeit megvédeni, a változásokat a saját javunkra fordítani - hangsúlyozta a miniszter.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. június 06. 12:23
Azért a többi kelet-közép európai ország valahogy sosem szégyellte, hogy a saját nemzetük az első..
exfahrenheit
2017. június 06. 11:24
"Szijjártó: Jó hír, hogy Trump szerint a nemzeti érdek az első" az se gond, hogy ez Mo-nak nem jó hír?
Poszata
2017. június 06. 11:17
És ami jó Amerikának, az jó a világnak, de különösen Magyarországnak. Világos. Egyébként semmi nem változott. Ha egy hatalom a globalizáció legnagyobb haszonélvezője, akkor számára a globalizáció nem nemzetárulás, hanem patriotizmus.
lantose70
2017. június 06. 11:14
Így van, mi csak jobban járunk vele, ha Amerika a nemzeti érdekét képviseli! Remélem a NATO-ból is kilépnek! Ez jelentősen javítaná Magyarország szuverenitását, lényegében gyarmatból szuverén állammá válnánk! És a szuverenitás mellett nőne a biztonságunk is, hiszen NATO nélkül nem kellene más országok gyarmati csatlósaként akár háborúba lépnünk! A NATO után partneri megállapodást kell kötni Oroszországgal és Törökországgal, velük sokkal hatékonyabban lehetne katonai szövetséget is kötni! Remélem Amerika gazdasági értelembeni is patrióta lesz, és véget és a Magyar javak elszivattyúzása, és a Magyar piac elöntése az amerikai gagyival!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!