Andorrában a hozzáállás okozott csalódást

2017. június 20. 09:52

Egy biztos: nemcsak beöltözni kell magyar válogatott játékosnak, hanem a szívedet is ki kell tenni a pályára. Interjú.

2017. június 20. 09:52
Király Gábor

Hagyjuk is az apróságokat. Egy év távlatából összességében mit lehet mondani a 44 év utáni kijutást követő, nyolcaddöntőig tartó szereplésről?

Szerintem az Eb-n nyújtott csapatteljesítményünk óriási volt, egyénileg is mindenki hozzátette a magáét, és azt gondolom, az emberek is így élték meg. Ne felejtsük: sikeres mérkőzéseink után óvónőktől nyugdíjas hölgyekig, akik nem is foglalkoztak a focival, mindannyian milyen boldogok lettek, mert a környezetük az volt. Örülök neki, hogy mi tudtunk alapot adni ennek a hangulatnak.

Franciaországban mi jött át ebből?

Az Eb-t úgy nézem, mint egy ünnepet. Borzasztó kemény volt az alapozás, a bajnokság végén rögtön mentünk edzőtáborozni, öt héten keresztül tartott a felkészülés. Kint már csak élveztük a munkának az eredményét, hogy a szurkolók ott vannak, de ezt mindegyik csapaton láttuk. A drukkerek az összes mérkőzésen óriási hangulatot teremtettek, megtöltötték a franciaországi utcákat, sőt, a magyarországiakat is. A labdarúgás erre képes, óriási érzelmekre és megmozdulásokra. De pont azért, mert ez sport, ha az ember fent volt, akkor egy idő után lent lesz, és fordítva, az a kérdés, hogy egy sikeresebb szereplés meddig tart.

Ha már ez szóba jött, csökkenti a tavalyi Eb sikerét a mostani, Andorra elleni kudarc?

Aki az Eb-t átélte, az eltette magának, senki nem fogja elfelejteni, hogy annak idején hogyan szurkolt az ország, ezt a pici gyerekek nyugdíjas korukban is mesélni fogják az unokáknak. Én akkor is mondtam, hogy ezzel nem ért véget semmi, egy nagyon szép állomás volt, de tovább kell épülni a csapatnak. Ősszel visszavonultam, így nem tudok nyilatkozni a közegről, már én is csak szurkolóként látom azt, ami történik. Az andorrai mérkőzésen azt gondolom, nem csak a hibák jelentették a problémát, a hozzáállás okozott csalódást. Szerintem ezen kell változtatni.

A hozzáállásbeli problémák miként érzékelhetők?

Nem tudom most átélni, mi történt bent, játékosként láttam a többieket, tudtam, hogyan edz a csapat, miként viselkednek a szállodában vagy utazáskor, amiből le lehetett vonni a konzekvenciát, akár sejtve azt, hogy már mielőtt felmegyünk a pályára, problémák lesznek. Egy biztos: nemcsak beöltözni kell magyar válogatott játékosnak, hanem a szívedet is ki kell tenni a pályára. Szó szerint, mert nem egy klubot képviselsz, hanem egy nemzetet.”

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2017. június 21. 06:26
Szóval én mindent értek, hullámhegy és hullámvölgy, meg hozzáállás, meg bundagyanú, nade Andorra? ??? 70 473 fő lakott ott 2015-ben. Ez olyan, mint ha a magyar válogatottat Szolnok válogatottja verte volna meg (72 333 lakos) Ha bunda: van az a pénz, ami megér ekkora leégést?
leech1
2017. június 20. 18:51
"Elqrtuk !" "Nem értettünk hozzá !" "Ott sem voltunk !" Mindenki tudja ugye kik mondták ezeket . Csak annyit hozzá : Elcsaltuk , mert fogadtunk , mert pénzéhes köcsögök vagyunk . 18 X os szorzó Andorrára ? 78 milliót nyertek rajta ? Ki a fasz játsza meg ? A Magyar fogadó ? Aki bízik ezekben a köcsögökben ? A nagy faszt ! Az insiderek ! Ja , és Storck-nak felemelték a fizetését ! Korrupt szar MLSZ !
zakar zoltán béla
2017. június 20. 13:39
Jól lát. NEM "MN"!
Tiszafa
2017. június 20. 11:35
Na Gabi, nem csak a hozzáállásban volt hiba, hanem a labda is zavarta őket. Többször le se bírták kezelni azt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!