Iránytű Intézet: A Fidesz a legellenszenvesebb párt

2017. június 08. 10:40

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet szerint az emberek 24 százaléka a Fideszre szavazna a legkevésbé, ha vasárnap lennének a választások. A kormánypártot az MSZP, a DK, majd a Jobbik követi az elutasítottsági rangsorban.

2017. június 08. 10:40

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet szerint a kormánypártokat tartják a magyar emberek a legellenszenvesebbnek – derült ki a Magyar Nemzet által közzétett eredményekből. A kutatás alapján a megkérdezettek 24 százaléka a Fidesz–KDNP pártszövetségét tartja a legellenszenvesebbnek, a második legellenszevesebbnek az MSZP (20) bizonyult, harmadik és negyedik helyen a Demokratikus Koalíció (14), valamint a Jobbik (13 százalék) végzett.

A pontos kérdés arra vonatkozott, hogy melyik az a párt, amire a válaszoló semmiképpen sem szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. A pártok küzöl csak egyet lehett választani.

Az előző hónapban még 27 százalék utasította el a Fidesz–KDNP-t, tehát kis mértékben csökkent a kormánypártok iránti ellenszenv, míg az ellenzékiek egy-két százalékot rontott saját megítélésén.

A Fidesz szavazói az MSZP-t, az MSZP választói a Fideszt szeretik legkevésbé

A felmérésből az is kiderült, hogy a Fidesz támogatói az MSZP-t utasítják el leginkább, 34 százalék jelölte meg a baloldali pártot. A kormánypártok támogatói ezután a DK-nak (27) és a Jobbiknak (16 százalék) fordítanának hátat.

Az MSZP támogatóinál a Fidesz–KDNP abszolút elutasítottsága 68, a Jobbiké pedig 26 százalékos. A DK szavazóinak 73 százaléka szintén a Fidesz–KDNP-vel szimpatizál a legkevésbé, míg 14 százaléknyian azt tartják a legelképzelhetetlenebbnek, hogy a Jobbikra szavazzanak.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirákulóziai Mikmuk
2017. június 08. 22:53
A zázriszarnak már kétharmadot mérnek?
zakar zoltán béla
2017. június 08. 14:52
Ha S'lé Lalee beleül az északi pólusba, akkor a délin kifolyik a boldogság?
antioxi
2017. június 08. 14:33
Simlicska segg-nyalogányai dolgoznak rendesen.
puszika
2017. június 08. 14:28
A legelutasítottabb és 51% támogatja! Matematikai zsenik az "Iránytű"-sök!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!