Újra tüntettek a kormány intézkedései ellen

2017. május 21. 17:50

„Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” címmel demonstráltak a civilek: a tüntetés a Műegyetem előtt kezdődött, innen vonultak a Kossuth térre. A rendezvényen többek között az ex-KDNP-s Lukácsi Katalin is felszólalr.

2017. május 21. 17:50

A fenti videó a Műegyetem előtti beszédeket és a vonulást tartalmazta, itt pedig a Kossuth téri beszédek láthatók a Kettős Mérce videóján:

A rendezvény leírása a Facebook-esemény alapján:

„Nem hallgathatunk! Lex CEU, civilek elleni törvény, EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, reklámadó, és folytathatnánk a sort. Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen.

Elég volt! Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban!

Két választásunk van, elbújunk, otthon maradunk, elmenekülünk az országból, várjuk mi fog történni, vagy saját kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, felemeljük a fejünket és büszkén, közösen kiállunk Magyarország jövőjéért, a saját jövőnkért!

Együtt vagyunk erősek!

Az elmúlt hónapok nagy tüntetéseit szervezők összefogtak egy közös tüntetésre. A Kossuth téri 80 ezres tüntetést és a Szabadság téri 15 ezres tüntetést szervező Oktatási Szabadságot és a Nem maradunk csendben csoport azért tett így, hogy ezzel is összefogásra ösztönözze a polgárokat! 

Üzenjük meg!

Május 26-án jár le az Európai Néppárt határideje, amelyben felszolitotta a magyar kormányt 30 nap alatt adjon választ az Európai Bizottság által a magyar kormány ellen inditott kötelezetségszegési eljárásra a CEU ügyében. 

Üzenjük meg Brüsszelnek és Budapestnek, hogy mi, bal és jobboldaliak, liberálisok és konzervatívok, együtt állunk ki a magyar szabadságért!

Üzenjük meg mindenkinek: hangosak vagyunk, elegen vagyunk és nem félünk a kormánytól, nem fogjuk hagyni hogy szétlopják és eladják hazánkat. Nem fogjuk hagyni, hogy az elkövetkező húsz, harminc vagy ki tudja hány évünket előre koporsóba tegyék!

Fogjunk össze, találkozunk május 21-én a Műegyetem rakparton és minél több vidéki, és külföldi helyszínen, mutassuk meg, erősebbek vagyunk, mint ahogy a kormány gondolná!

Részletes program:

Műegyetem rakpart / Gellért tér
17:00-17:30 DJ-k, gyülekező
17:30-17:35 Műsorvezetők (Fekete Ádám és Laboda Kornél) köszöntője
17:35-17:45 Dinók Henriett (RomaVersitas)
17:45-17:55 Lukácsi Katalin (egykori KDNP-s, kutató)
17:55-18:00 Műsorvezetők elindítják a menetet

18:00-19:15 Menet a Kossuth térre
Útvonal: Gellért tér - Szabadság híd - Vámház körút - Múzeum körút - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca - Kossuth tér

Kossuth tér
19:15-19:30 Ricsárdgír zenekar
19:30-19:45 Európa Kiadó
19:45-19:50 Műsorvezetők (Fekete Ádám és Laboda Kornél) köszöntője
19:50-20:00 Vágó Gábor (korrupcióellenes aktivista)
20:00-20:05 Lengyel Máté (a Cambridge-i Egyetem és a CEU oktatója)
20:05-20:10 László Luca (CEU-s hallgató)
20:10-20:20 Deák Éva (Civilizáció csoport)
20:20-20:30 Műsorvezetők lezárják a rendezvényt”

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. május 22. 13:31
Két megjegyzés: - most már csak "húszezer" "az óriási szám" - néhány hete még "nyolcvanezer" volt... - a Mandiner tünti- szervezővé vált (természetesen a Kettős Mérce mellett)
TAVIROZSA
2017. május 22. 11:32
OLAF jelentés minimum 68 milliárd "kár" EMIR program 18 milliárd "kár." Ezek mind 2010 előtti, EU által feltárt károk !!
TAVIROZSA
2017. május 22. 11:28
Hányan voltak ?
flesh ripper
2017. május 22. 09:59
Az ország népe éli a dolgos, szorgalmas hétköznapokat, ünnep- és vasárnaponként, pedig a szeretteikkel együtt pihennek, örülnek az életnek, végzik a ház körüli dolgaikat, vagy éppen a hobbi- és sporttevékenységüket, kirándulnak, túráznak, wellness-eznek, örülnek a szép időnek, a viruló természetnek és főként a munkájuk gyümölcseinek, stb. E közben, az ország 3-4 %-os emberi hulladéka, salakanyaga, mérget kever, rágalmaz, átkoz, obszcén szavakat mormol, körmeit rágja, rikoltozik, sivalkodik, rémálmok gyötrik, konspirál, destruál, fröcsög, szart kever, sárt fröcsköl, festéket szór, hazudik, ferdít, hazát árul, befeketít, rémhíreket gyárt, nyálaz és árt, árt, árt, árt. Ők az ország kórsága, fekélye. Vigasztaljon, hogy minden kisebb-nagyobb közösségben, törvényszerűen jelen vannak a rohasztók, az örök nyughatatlan, kényszeres kútmérgezők, az ártani akarók, a pletykások, a rágalmazók, a viszályt gerjesztők. Ezek nem a kreatív nyugtalanok, hanem a destruktív nyughatatlanok, azok, akik már az óvodában is kimutatják alantas természetüket: sunyin csípnek, karmolnak, elrontják a többiek játékát, majd letagadják, sőt ők az elsők akik árulkodnak. Hamisan. Minden nemzetben, törvényszerűen jelen vannak a ragály-terjesztők, a mételyezők. A kérdés, csak az, hogy milyen arányban. Ha a fertőző, járvány-terjesztő, lelki-dögvészt árasztó aljas manőverük sikeres, nagy bajt is okozhatnak. A történelem tanúsítja a pestis, a szellemi., morális pestis, kolera pusztító hadjáratainak sikereit is. Remélem, hogy a magyarság immunrendszere, nem engedi, hogy elharapózzon a kórság! Ha kell, védőoltás-kampányt is indítunk. 2018: 4/5-ös Fidesz győzelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!