Nyomoznak a gödi Topház ügyében – az állapotokról beszámoló szervezet ellen

2017. május 12. 14:38

Az intézmény feljelentése után nyomozást rendelt el különleges személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt a rendőrség a fogyatékos embereket gondozó gödi Topházban egy civil szervezet által készített fényképek és videofelvételek miatt.

2017. május 12. 14:38

Nyomozást rendelt el különleges személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a fogyatékos embereket gondozó gödi Topházban egy civil szervezet által készített fényképek és videofelvételek miatt – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel. Gyugyi Csilla elmondta, hogy a Pest Megyei Topház Egyesített Szociális Intézmény képviselője tett feljelentést; a nyomozást a Dunakeszi Járási Ügyészség felügyeli. A feljelentésről elsőként a Magyar Nemzet számolt be pénteken.

Czibere Károly államtitkár az Országgyűlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén azt mondta, az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a Mental Disability Advocacy Center (MDAC) civil szervezet engedély nélkül ment be a szociális intézménybe, illegálisan fényképezett, és nem volt joga ahhoz, hogy a gyerekek beleegyezése nélkül róluk fotót készítsen és azt a gyámok engedélye nélkül közzétegye. Azt is mondta akkor, hogy amit az MDAC vélt látni, az nincs, és azt is, hogy  „jogsértésen keresztül nincs jogérvényesítés”.

Pénteki, más témában tartott sajtótájékoztatóján az államtitkár kérdésre válaszolva elmondta, hogy a minisztériumi vizsgálat – amely a civil szervezet által készített képeken látható állapotok miatt indult – a jövő héten zárulhat le. Czibere Károly kijelentette: eddig úgy tűnik, hogy a szándékos bűncselekményre, kínzásra, erőszakra vonatkozó jelzéseket nem erősítették meg, viszont jogsértések, mulasztások, tűrhetetlen állapotok vannak, ezeken pedig változtatni kell.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2017. május 12. 16:33
Miért, milyen más ügyben kéne nyomozni? Ezen a két képen én semmit nem látok, ami ezt a fröcsögést indokolná. Illetve az ágyas képen nem is lehet látni, hogy pontosan mi van. Ha tényleg van jogsértés az intézmény részéről, akkor tegye már be a Mandi, hogy pontosan mi az.
3M..
2017. május 12. 15:38
Tehát nem a tarthatatlan állapot megléte a probléma, nem az hogy a kórházakban moslékkal etetik a betegeket, hanem az hogy mindez kitudódott. Megdöbbentő a kormány tehetetlensége, nemtörődömsége a lakossággal szemben. A Mozgalom ezt nem fogja többé engedni. Szebb Jövőt!
Ipper Péter
2017. május 12. 15:05
Orbanisztán
OberEnnsinnen
2017. május 12. 14:58
Alinsky/Mental Disability Advocacy Center (MDAC). Erről ennyit. Nyomozás jogos, de hogy ítélet ellenük nem lesz, az annyira biztos, mint az én lottó nullásom. Az ellenőrzési rendszernek a pénzügy stb. után az egészségügyben, gondozásban is meg kell újulni. A régi emlőkön nevelkedő vezető elvtársakat visszafelé kell léptetni. Jöjjenek a diplomás, elkötelezett fiatalok: 30-40-esek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!