LMP: Meg fogjuk akadályozni a Városliget beépítését!

2017. május 01. 12:21

A párt szerint szükséges a Városliget rekreációs megújítása, de múzeumok nélkül, és a beruházás így a jelenlegi mintegy 250 milliárd forintos költséggel szemben csak annak tizedébe kerülne.

2017. május 01. 12:21

Az LMP szerint egy közparkban nincs helye gigantikus betonépületeknek, az ellenzéki párt ezért meg fogja akadályozni a Városliget beépítését – jelentette ki a párt két fővárosi, kerületi önkormányzati képviselője hétfőn, a május 1-jei városligeti rendezvényükön tartott sajtótájékoztatón. 

Moldován László VII. kerületi LMP-s képviselő, a párt ligettel kapcsolatos népszavazási kérdésének benyújtója elmondta: bebizonyítják, hogy a népszavazás nem a Fidesz kiváltsága, az embereknek joguk van dönteni az olyan horderejű kérdésekről, mint Paks II. vagy a Városliget beépítése. Hangsúlyozta: szükséges a liget rekreációs megújítása, de múzeumok nélkül, és a beruházás így a jelenlegi mintegy 250 milliárd forintos költséggel szemben csak annak tizedébe kerülne. 

Ismertetése szerint pártja jelenleg előregisztrációt tart, de bíznak benne, hogy hamarosan megkezdhetik az aláírásgyűjtést. Megjegyezte, a Kúria várhatóan a héten dönt a Fővárosi Választási Bizottság által hitelesített, de megtámadott kérdésükről, amely arról kérdezné meg a budapestieket: támogatnák-e, hogy a liget zöldfelületének aránya ne legyen kisebb 70 százaléknál. 

Jancsó Andrea országos elnökségi tag, az LMP IX. kerületi önkormányzati képviselője szerint a Városliget attól nem lesz jobb hely, hogy bővítése és rendbetétele helyett például a Petőfi Csarnok területére egy jóval nagyobb épületet húznának, vagy egy olyan épületet emelnek, amelynek funkcióját „még senki sem tudta értelmesen elmagyarázni”

A tájékoztatón Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy a Párbeszéd Karácsony Gergelyt választotta miniszterelnök-jelöltjének. Közölte: a pártok belügye, hogy kit és mikor választanak miniszterelnök-jelöltjüknek, így azt a „most gyakorlatilag egy nullaszázalékos párttá vált” Párbeszéd is megteheti.

(MTI)

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. május 02. 14:14
És akkor a meglévő múzeumokat is lefogják bontani?
zőldsas
2017. május 02. 07:16
A tiltakozók közül a hangosakat mint a Kőműves Kelemen feleségét be kell építeni az épülő objektumokba ott tiltakozzanak.
nyuszifül
2017. május 02. 01:46
fiatalok, ez a szél bernadett - ezek a szél bernadettek - csakúgy, mint karácsony gergely, nem is zuglóban lakik. Szél asszony budakeszin, a gazdagok villáinak városkájában tengődik, zöldövezetben, nem tudom, járt- már egyáltalán a városligetben, s attól, hogy állandóan ugyanazt károgja-ismételgeti, még nincs igaza. A városliget elhanyagolt, piszkos, lepukkant, s örvendetes lenne, ha nem percemberkék, szél-félék és karácsony-félék döntenének róla, annál is kevésbé, mert nem itt élnek. nem mellesleg: amióta ez a karácsony a polgámester, zugló is egyre rosszabb helyzetben van: a szufficites kasszát kiürítették, a városrészeket nem takarítják, a nyugdíjasoktól megvonták a gesztus értékű karácsonyi kis ajándékokat, ünnepi kivilágítás nincs, de persze a zuglói lapban, melyet mesterházy attila egykori sajtósa, a népszavás horváth gábor felesége eszkábálgat, nem látni híreket erről. örvendetes lenne, ha a városliget nem hasonulna a "karácsonyi" zuglóhoz.
Mich
2017. május 01. 23:30
A Fidesz se nem libsibolsi, se nem náci, hanem nemzeti. Viszont a libsibolsik és a nácik összecsúsztak, de a társadalom egyikre sem vágyik, se együtt, se külön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!