Rektorhelyettes: Kevesebb mint 50 százalék, hogy marad a CEU

2017. április 26. 21:38

Enyedi Zsolt először azt mondta: kicsi az esélye, hogy a jelenlegi formában Budapesten maradjon az CEU, ám az EMMI nyilatkozata után már változott az álláspontja.

2017. április 26. 21:38

„Ha az a kérdés, hogy a CEU a jelenlegi formájában, mindezekkel a programokkal, tanszékekkel, mindezekkel a kutatási projektekkel maradhat-e Budapesten, ennek most már kevesebb mint 50 százalék esélyt látok. Azt gondolom, hogy ha a kormány szerette volna vagy szeretné itt tartani az egyetemet, akkor már tett volna lépéseket ebbe az irányba”

– nyilatkozta Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az RTL KLub híradójában.

Miután azonban a műsorban kiderült, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában szerdán felállítottak egy munkacsoportot, mely tárgyalni fog azokkal az egyetemekkel, amelyeket érint a felsőoktatási törvény módosítása, megváltoztatta az álláspontját. Az Indexnek úgy nyilatkozott: már arra lát nagyobb esélyt, hogy változatlan formában működhet tovább a fővárosban az egyetem.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. április 28. 15:37
George Soros valószínűleg ekkor zakkant meg, végleg: "2001. július 23-án bérlőt cserélt a WTC komplexuma, az új bérlő egy Larry Silverstein nevű vállalkozó. Ezután egy 3,5 milliárd dollár értékű biztosítást kötöttek az épületekre, ami már egy új elemet is tartalmazott: a terrortámadás esetére szóló biztosítást! Aztán csodák-csodája, ez a biztosítás a megkötésétől számított 48. napon már aktuálissá is vált…" "Én sem vagyok bal.aszabb Larrynél," és lőn... Ekkor szabadult el az agyában a kis zöld emberke és hajtja azóta is, "a világot jobbítani". Moamer Kadhafit nem fogadták fénykorában nagyobb nyelvcsapásokkal, mint fogadta tegnap Juncker Sorost. G. Soros nagy ember, ez nem is lehet vitás.
zazriveczazseni
2017. április 27. 19:56
A lenyúlásokkal párhuzamosan jó a CEU és a sorosozás és Brüsszel megállítása a figyelem elterelésnek.
kiss.istvan770
2017. április 27. 08:23
Sokan örülnénk, ha az anarchista propagandistaképző CEU eltávozna az országból.
pollip
2017. április 27. 07:52
Nem marad itt az az egy iroda a titkárnővel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!