Bruxinfo: A lex CEU gyors módosítását fogja kérni az Európai Néppárt

2017. április 28. 07:59

Az Európai Néppárt vezetősége arra fogja kérni Orbán Viktort szombaton, hogy az Európai Bizottság kifogásainak megfelelően változtassa meg a lex CEU-t még a Brüsszel által adott egy hónapos határidőn belül. Erről a Néppárt szóvivője nyilatkozott a Bruxinfónak.

2017. április 28. 07:59

Az Európai Néppárt (EPP) arra fogja kérni Orbán Viktort, hogy az Európai Bizottság által megszabott egy hónapos határidőn belül a testület jogi aggályainak figyelembevételével hozza összhangba az uniós szabályokkal a magyar felsőoktatási törvényt – közölte telefonon a Bruxinfóval Siegfried Muresan, az Európai Néppárt szóvivője csütörtökön. A szóvivő emlékeztetett Manfred Weber frakcióvezetőnek a szerdai plenáris vitán elhangzott felszólalására, miszerint az EPP számára az akadémiai, oktatási szabadság semmiféle korlátozása nem elfogadható.

A Néppárt elnöksége szombaton reggel ül össze Orbán Viktor társaságában, hogy megvitassák a magyar ügyeket és az elmúlt napok fejleményeit. A lex CEU mellett a nemzeti konzultáció is napirenden lesz, de az egyelőre nem világos, hogy ebben az ügyben várnak-e valamit, és ha igen, akkor  mit Orbán Viktortól, így ezt a kérdést előbb megvitatják vele – írja a Bruxinfo.

Orbán Viktor kormányfő egyébként még szerdán a Bruxinfo azon kérdésére, miszerint  eleget kíván-e tenni az EPP kérésének, hogy amennyiben Brüsszel jogi kifogást emel a törvénnyel szemben, akkor orvosolja a problémát, azt válaszolta: kormány nem mond le se a konkrét ügyben, sem pedig hasonló esetekben a jogi procedúra által felkínált lehetőségről, és végig kívánja vinni a vitát. Szerinte egy ilyen méretű ország sohasem fogadhatja el a politikai megközelítést a jogival szemben.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. április 29. 20:21
Ez az egész már tragikomikus. De hamarosan kiderül, hogy marad-e a CEU vagy sem. Azt nem hiszem, hogy most hirtelen lesz New Yorkban is egy CEU-egyetem, mert Orbán ehhez köti a karót. Ami jócskán álságos, hisz itt a CEU megszüntetése a cél. Ezt kellene nyíltan megmondani, ha már a magyar virtust is emlegette...
catalina9
2017. április 29. 18:22
duzur 2017. április 29. 17:23 LOL Bevallom, hogy az osztrák és magyar hírek közelebbröl érintenek mint az események a világ más pontjain, mivel ezeken a helyeken szoktam személyesen is tapasztalatokat gyüjteni." ja..hát erre nem gondoltam, de éppen mostanában olvastam egy kommentjét valami Török vezérről. Gondolom magyar vagy osztrák Török vezér lehetett... duzur próbáljon egyszer nem terelni, nem maszatolni, annyira átlátszó, silány ahogy csúszik mászik...amolyan SZDSZ-es.
duzur
2017. április 28. 19:59
Biztos vagyok benne, hogy meg fog születni egy olyan papír, ami Orbán önérzetére is tekintettel lesz. A kecske jól fog lakni, de a káposzta is meg fog maradni...
hátakkor
2017. április 28. 15:27
A Lex CEU 2004-es törvény ( LXI), Magyar Bálintnál lobbizta ki Gyuri bá'. https://mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a0400061.TV
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!