Az osztrák kancellár Sorosnál lobbizik a CEU Bécsbe menekítéséért

2017. április 06. 18:39

Az osztrák kancellári hivatal megerősítette, hogy Christian Kern osztrák kancellár Bécsbe költöztetné a CEU-t és ajánlatával már megkereste Soros Györgyöt is. Enyedi Zsolt, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettese szerint komolyan kell venni az ajánlatot, amennyiben nem jutnak dűlőre a magyar kormánnyal.

2017. április 06. 18:39

Az osztrák kancellári hivatal megerősítette, hogy Christian Kern osztrák kancellár is Bécsbe költöztetné a CEU-t. Az ügyben már egyeztetni kezdett Soros Györggyel is – számol be a 444 az APA osztrák hírügynökségre hivatkozva.

Enyedi Zsolt a CEU rektorhelyettese azt nyilatkozta, hogy szeretnének Budapesten maradni, de Béccsel is számolnak, hogyha a magyar kormánnyal nem tudnak megegyezni. „Amennyiben a politikai döntéshozók eldöntötték, hogy kiszorítanak minket az országból, nincs más választásunk, minthogy ezt komolyan vegyük” – mondta Enyedi a bécsi opcióról.

„úgy tűnik Orbán Viktor semmi nem szeret, ami akár megközelítőleg liberális, toleráns és progresszív”

– jelentette ki a rektorhelyettes, aki szerint jelenleg ideológiai harc zajlik.

Maria Vassilakou bécsi főpolgármester-helyettes a hét elején nyilatkozott arról, hogy befogadnák a CEU-t, ezért levélben keresték meg hétfőn Michael Ignatieffet, a CEU rektorát. Beate Meinl-Reisinger a liberális Neos ellenzéki parlamenti párt bécsi  vezetője is üdvözölte a CEU Ausztriába költözésének lehetőségét.

Előző hét szerdán számoltunk be arról, hogy Vilnius is szívesen látná a CEU-t. Remigijus Šimašius, a litván főváros polgármestere és volt CEU-s diák levélben állt ki a CEU mellett és felajánlotta a rektornak, hogy költözzön az intézmény Vilniusba. Csütörtökön két erdélyi nagyváros, Arad és Nagyvárad vezetése jelentette be, hogy szívesen befogadnák az egyetemet.

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2017. április 07. 09:15
"úgy tűnik Orbán Viktor semmit nem szeret, ami akár megközelítőleg liberális, toleráns és progresszív." És nagyon jól teszi. Bécs túl közel van, Vilnius jobb volna. Istambul mégjobb.
tevevanegypupu
2017. április 07. 08:18
Feleslegesen erőlködik. Sorosnak Budapesten kell az egyetem. Az sztrák kancellárnak meg kell elégednie a nemzetközi internacionálé demokratikus csoportjainak jelenlétével osztrákiába..Ez is nagyszerű teljesítmény..Hitler után a liberálbolsevikok, jogfolytonosság biztosítva..
Bástyaelvtárs
2017. április 07. 04:58
Ezek miatt a mocskos korrupt hataloméhes állatok miatt az ország elveszíthet egy jó egyetemet. Söpredékek, köpni kell....
Mich
2017. április 07. 02:00
Oké, de a kamudiploma-gyárukkal együtt vigyék az ál-civiljeiket is... ott rontsák a levegőt!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!