ATV: Hazarendelhetik a washingtoni nagykövetet

2017. április 04. 11:16

Az atv.hu úgy értesült: hazarendelik nyáron Szemerkényi Rékát, Magyarország amerikai nagykövetét. A portál szerint a CEU-ügy is szerepet játszhat ebben.

2017. április 04. 11:16

Hazarendelik nyáron Szemerkényi Rékát, hazánk washingtoni nagykövetét – írja az atv.hu. A portál szerint a 2015 óta szolgáló nagykövet hazarendelése összefügg a CEU-üggyel.

Az atv.hu-hoz olyan hírek jutottak el, hogy a kormányban volt, aki most nehezményezte, hogy Szemerkényi Réka nem használta ki eléggé a diplomáciai csatornákat, hogy az amerikai külügyminisztériumot „kellőképpen tájékoztassa” a lex CEU-ról, a felsőoktatási törvény módosításáról és megvilágítsa az amerikai State Department számára, hogy egy legitim és nem diszkriminatív szabályozásra készül az Orbán-kabinet.

Szemerkényi korábban arról beszélt: egyelőre nem várható egy találkozó Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor között. Mint fogalmazott: „Egy ilyen világhatalomnál vannak olyan nagy ügyek, melyek meghatározzák az elnök naptárát, a kereskedelmi kapcsolatok, Kína, a Közel-Kelet”.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. április 04. 13:59
Szemerkényinek semmi mást nem kellett volna mondania odakint, mint hogy a CEU működése Magyarországon, a kormány által garantált. Mint minden egyetemé, amely a törvények szerint működik. Ehhez elég lett volna 6 általános és empátia.
Berecskereki
2017. április 04. 13:39
Hírgyártók. A Magyar Nemzet már 2016. szeptemberében a következőket írta; "Információink szerint a miniszterelnök nem elégedett Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet tevékenységével, pedig a misszióvezető a hagyományos diplomáciai eszközökkel maximálisan élve igyekszik javítani a kapcsolatokat, és befolyásos washingtoni körökben is magabiztosan mozog. Vélhetően ezzel állhat összefüggésben, hogy nemrégiben misszióvezető-helyettessé nevezték ki Hetesy Zsoltot, aki a szocialista kormányok idején a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, majd az Információs Hivatalt vezette." https://mno.hu/belfold/tavozik-az-amerikai-nagykovet-1362427
billwilson
2017. április 04. 13:33
először bencsikék "atlantista" árulónak nevezték az echo párttvben , kicsit elődokgozták utána másnap kirúgták hivatalosan is bolsevik tempó
luisbathhelena
2017. április 04. 13:08
Én azt hiszem egyszerűen úgy gondolta a kormány hogy többet nyer mint veszít ezzel az üggyel. A mérleget majd egy év múlva megvonjuk. Én támogatom a CEU költözését-de ez nem sokat számít :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!