Washingtonba utazik a CEU rektora az egyetem ügye miatt

2017. március 30. 14:27

Nem tudják az egyeztetések alapjának elfogadni a kormány törvénymódosító javaslatát, ezért továbbra is annak visszavonását kérik, viszont folytatnák a párbeszédet a kormánnyal – így reagált a CEU rektora a Palkovics Lászlóval folytatott szerdai találkozójára. Michael Ingatieff bejelentette azt is: vasárnap Washingtonba utazik, hogy ismertesse a CEU helyzetét az amerikai törvényhozóknak és a médiának.

2017. március 30. 14:27

A magyar kormány tisztviselőivel folytatott szerdai megbeszélést követően a Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra sem győződött meg arról, hogy a kormányzat belátná, milyen hatásai lesznek a törvénytervezetnek. A Közép-európai Egyetem továbbra sem érti, hogy miért van szükség a törvényre, ismerve az egyetem magyar törvényekkel teljes összhangban történő működését és a KEE egyetemi élethez nyújtott hozzájárulásának széleskörű elismertségét  – írja sajtóközleményben a CEU.

Beszámoltak arról: Michael Ingatieff elnök-rektor és Enyedi Zsolt magyar ügyekért felelős rektorhelyettes szerda este találkozott Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárral. Ennek kapcsán Ignatieff elmondta: „Továbbra is szándékunkban áll párbeszédet folytatni a kormányzattal, de a benyújtott törvénytervezetet nem tudjuk az egyeztetések alapjául elfogadni”. Hozzátette: „Megismételtük és fenntartjuk azt a kérésünket, hogy a kormány vonja vissza a törvénytervezetet, és kezdjen egyeztetést a helyzet megoldására”.

A CEU üdvözölte az Egyesült Államok Nagykövetségének állásfoglalását, amelyben aggodalmukat fejezték ki az üggyel kapcsolatban. A sajtóközleményben jelezték azt is: Michael Ignatieff vasárnap Washingtonba utazik, hogy ismertesse a CEU helyzetét az amerikai törvényhozóknak és a médiának.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. március 31. 13:47
El is lehet koltozni!
pollip
2017. március 31. 09:53
De csakis az igazat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cutcopy
2017. március 31. 00:25
Tényleg kéne egy magyar egyetem Amerikába most már, természetesen államközi egyezmény nélkül..
GV0917
2017. március 30. 20:58
"...Washingtonba utazik a a CEU rektora az egyetem ügyével kapcsolatban...." ."...Majd harag múltán urunk Ismét magához int, S mi nyaljuk boldogan kegyelmes lábait...." Petőfi Sándor. Kutyák dala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!