Gajdics: A CEU-n Soros katonái tevékenykednek

2017. március 30. 12:08

A CEU-ban Soros György katonái az üzletember hálózatának az utánpótlását képzik ki – mondta Gajdics Ottó az Echo TV Angard című műsorában csütörtökön. Mráz Ágoston Sámuel szerint ugyanakkor senki sem akarja bezárni a CEU-t, csupán törvényes alapokra szeretnék helyezni a működését.

2017. március 30. 12:08

A CEU-ban Soros György hálózatának az utánpótlását képzik – jelentette ki Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkestője az Echo TV Angard című műsorában csütörtökön. 

Mráz Ágoston Sámuel a vita korai szakaszában leszögezte: senki sem akarja bezárni vagy ellehetetleníteni a CEU-t, a kormány egyszerűen csak törvényes alapokra szeretné helyezni Soros György egyetemének működését. Mráz is egyetért egyébként Gajdics Ottó azon állításával, hogy a CEU-n tevékenykedő személyek később Soros György hálózatának a részévé válhatnak. 

Böcskei Balázs politikai elemző ennek kapcsán megkérdezte Mráztól, hogy ez esetben azt is gondolja-e, hogy azok a kollégái – például Enyedi Zsolt vagy Greskovits Béla – akik a CEU-n oktatnak, Soros György katonái és az üzletember hálózatának kiépítésében segédkeznek, vagy inkább értékes tudományos tevékenységet folytatnak? Mráz szerint valóban fontos kutatásokat végeznek az egyetemen, de nem tud eltekinteni attól a ténytől, hogy a CEU épületébe belépve egy nagy Soros György kép fogadja őt. Gajdics magához ragadva a szót, elmondta: szerinte valóban Soros György katonái az ott oktató szakemberek.

Tóth Csaba politikai elemző szerint a kormánynak nem azzal kellene foglalkoznia, hogy hogyan lehetetlenítse el a CEU-t, hanem hogy hogyan lehetne több olyan színvonalú egyetemet létrehozni, mint a Közép-Európai Egyetem, ami még az ELTE-nél is jobb intézmény. Ráadásul mint emlékeztetett: a CEU-n megvalósul az igazi keleti nyitás, hiszen számos hallgató érkezik a keleti országokból.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. március 31. 18:49
Gajdicsról mindig egy taknyos-ragadós-puha büdös pondró jut eszembe.
Szvidrigajlov
2017. március 31. 16:51
Lám, kiváló példák, hogy miért nem szabad egyetlen sorba sem beállni. Mert aztán amikor a sor tömörül, kanyarog, csapódik, vagy csak megőrül a sor elején álló, akkor nem tudsz kiállni belőle.
he-he
2017. március 31. 04:11
Gajdics-komcsi genyó.
pemete jakab
2017. március 30. 21:29
Gajdicsra figyelni kell, négyévesen csodagyerek volt. Pont annyi esze volt akkor, mint most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!