A DK nem árulja el, miért vétózott meg Gyurcsány két kispártot

2016. november 04. 14:10

Gyurcsány Ferenc csütörtökön megvétózta a Balpárt és a Liberálisok további részvételét a baloldali előválasztásról szóló tárgyalásokon. Pártja, a Demokratikus Koalíció nem hajlandó elárulni lapunknak, miért.

2016. november 04. 14:10
Bukovics Martin

Mint azt a Mandineren megírtuk, Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője szerint erősen valószínű, hogy Gyurcsány Ferenc valójában azért vétózta meg pártjának további részvételét a baloldali előválasztási tárgyalásokon, mert Fodor Gábor nem akart beülni a DK frakciójába 2014-ben, az Orbán-rendszer legitimálása a kvótanépszavazási kampányban az igen szavazatra való buzdítás által csak ürügy Gyurcsány szemében.

A Mandiner már csütörtökön el próbálta érni telefonon Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció szóvivőjét, hogy megtudjuk, pontosan miért vétózott pártjának elnöke, ez azonban nem jött össze. Ezért ezt az öt kérdést tettük fel a pártnak írásban:

1. Miért vétózta meg a DK a Liberálisokkal való további tárgyalást?
2. Miért vétózta meg a DK a Balpárttal való további tárgyalást?
3. Bősz Anett liberális ügyvivő szerint valószínű, hogy Gyurcsány Ferenc azért vétózta meg az MLP-vel való együttműködést, mert Fodor Gábor 2014-ben nem ült be a DK frakciójából. Mi igaz ebből, és tényleg ez-e a vétó valódi oka?
4. Kikkel tud elképzelni együttműködést a Demokratikus Koalíció?
5. El tud-e képzelni a DK egy esetleges együttműködést a Jobbikkal Orbán leváltására?

Írásban feltett kérdéseinkre végül pénteken válaszolt a Gyurcsány-párt.

A tárgyalóasztalnál ülő demokratikus ellenzéki pártok közös megállapodása értelmében a DK – a többi párttal egyetemben – semmilyen formában nem kommentálja az együttműködési tárgyalásokat. A demokratikus ellenzék közös felelőssége, hogy ezeken a tárgyalásokon ne lerombolja, hanem megteremtse az Orbán-kormány leváltásának lehetőségét, ezért csak a tárgyalások végeztével, azok eredményével fogunk az emberek elé állni.

Forrásaink szerint a Liberálisok megvétózásának oka, hogy Gyurcsány Ferenc nem tartja eléggé ellenzékinek a kvótanépszavazáson való részvétel mellett kampányoló pártot.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2016. november 05. 08:57
Nem nehéz rájönni a "DK" hallgatásának okára : Gyurcsány mint címeres szélhámos ösztönösen a zártság szerelmese , hiszen a "sötétség nem szereti , ha napvilágra kerülnek cselekedetei"...
GV0917
2016. november 04. 20:41
A DK harcra hív! Ki lesz az alfa hím? Tüzel kani s szuka! A Körútra: Bosszúra! Vonyít a sok kutya, Ki eljött a randira! Sokuk abban bízik Vele "vonatozik" A bátor alfa hím, Kaffant és harcra hív De a győztes szuka Büszke mint még soha! Üvölt Gyurcsány Feri, Hát még ha megnyeri! VAD KÖLKÖT elleni- Megy, mert győz a Feri.
edvind johnsson
2016. november 04. 20:40
Hát igen, repül az idő. Ez a négyéves ciklus is pillanatok alatt el fog múlni. Fodor Gabinak van másfél éve, hogy végre valami rendes szakmát tanuljon, mert úgy néz ki, hogy a következő 40 évben nem lesz parlamenti képviselő.
DADDY LOVES ME MORE THAN FOOTBALL
2016. november 04. 17:01
Nem! Gyurcsány kedvence a balesetben való elhunyás, így nem lenne méltó a nyilvános megszégyenítés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!