Voldemort nagyúr mentelmi jogáról döntenek a parlamentben

2016. szeptember 12. 07:13

Orbán Viktor beszéde nyitja az Országgyűlés őszi évadát hétfőn, majd képviselői esküt tesz a jobbikos Novák Előd helyére beülő Pintér Tamás és a a leköszönő LMP-vezető Schiffer Andrást váltó ex-fideszes Hadházy Ákos. A parlament ma dönt a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogáról is, miután a legfőbb ügyész kezdeményezte annak felfüggesztését.

2016. szeptember 12. 07:13

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés őszi ülésszaka. A házelnök napirendi javaslata alapján a kormányfő 13 órától szólhat képviselőtársaihoz, amire valamennyi frakció reagálhat majd. Ezt követően két új ellenzéki képviselő teheti le esküjét: a Jobbik padsoraiban Pintér Tamás váltja Novák elődöt, a párt korábbi alelnökét, míg az LMP-ben Schiffer András volt frakcióvezető, társelnök helyét Hadházy Ákos Ányos veszi át.

A képviselők a mandátumigazolások után új tagot választanak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsába, amire azért van szükség, mert Bártfai-Mager Andrea távozott a testületből, mivel postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos lett. A tanács új tagja Kardkovács Kolos, a jegybank korábbi jogi és szanálásért felelős ügyvezető igazgatója lehet, akinek jelölését a Fidesz-frakció egyhangúlag támogatta.

A parlamentnek döntenie kell a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogáról is, miután a legfőbb ügyész kezdeményezte annak felfüggesztését egy a 168 órában nyilvánosságra került korrupciógyanús ügyben. Mengyi Roland korábban közölte, teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és azt kéri képviselőtársaitól, hogy szavazzák meg mentelmi jogának felfüggesztését »a valóság mielőbbi tisztázása érdekében«. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője legutóbb úgy fogalmazott: a képviselőnek magáért kell helyt állnia, a kormány nem tervezi, hogy helyt áll érte. Az ülésnap interpellációkkal és azonnali kérdésekkel folytatódik, majd nemzetközi szerződések kihirdetéséről szóló javaslatok vitáival ér véget.

(MTI)

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. szeptember 12. 11:21
A Mandi-troll már megint jelt ad magáról - egy hülyeséggel. Voldemortról persze NEM szavaz a Parlament és az MTI sem ír. Ennyi.
gudmen
2016. szeptember 12. 10:27
nincs hazafiasabb tett mint korrupt pártokat és politikusokat védeni! hajrá hülyék!
gudmen
2016. szeptember 12. 10:25
tolvaj fidmszp takarodj!
gudmen
2016. szeptember 12. 10:25
mengyi csak egy bukoember aki feláldozhato a fidesz egyébként nem létezö korrupcioellenes harcának szent oltárán..csepp a tengerben..maga mengyi és az összeg is... simicska 53 mrd kontra 85 mrd utépitési tendere nagyságrendekkel nagyobb disznoságra világitott rá..konkrétan, hogy az elit 10 milliárdos tételben lopta és lopja a pénzünket a mai napig autopályaépités cimszó alatt...ne legyenek illuzioink a stadionok hasonlo kifizetöhelyek... ha simicska árajánlata nem elég bizonyiték..akkor a horvátországi hatodába! kerülö autopályákrol egy kis szemelvény....és ne vigasztaljon egy jobbert sem, hogy a szintén ipari mértékben tolvajlo szoci kormányok idején történt....mert az akkori 1.9 milliárdos km-enkénti árat a fidesz 3.7 mrd-ra huzta fel...határ a csillagos ég...: "1 km autópálya 326 millió forintért Az A12 autópálya összesen 86 kilométer hosszú lesz, az ebből korábban már gyorsforgalmi útként megépített 23 kilométeres szakaszt szintén kétszer kétsávossá fejlesztik. A nettó 1171 millió kuna (mintegy 45 milliárd forint) költségű munkálatokat összesen 22 hónap alatt tervezik befejezni. Vagyis: 63 km új autópálya és 23 km bővítés. 45 milliárdért. Vagyis minden egyes kilométer 523 millió forintba kerül. Az A13-es sztráda Vrbovectől Belováron (Bjelovar) és Verőcén (Virovitica) áthaladva éri el a Barcs-Terezino Polje határátkelőt. A szintén 22 hónap alatt elkészülő A13-as sztráda ugyancsak 86 kilométer hosszús lesz. A munkálatok teljes költsége nettó 729 millió kuna (mintegy 28 milliárd forint). Vagyis: Itt már csak 323 millió forintba kerül 1 kilométer autópálya. A határ másik oldalán, vagyis nálunk, az ugyanolyan környzetű és talajú M7-es szakaszok: 1, Balatonkeresztúr - Nagykanizsa 35 km, 62 milliárd forint -> 1 km 1770 millió forint. HATSZOROS (!!!) ár, bmeg! 2, Nagykanizsa - Becsehely 18 km, 35,9 milliárd -> 1 km 1994 millió forint. 3, Letenye - országhatár 1,1 km, 1098 millió forint http://vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!