Elbukott az MSZP népszavazási kezdeményezése

2016. július 28. 09:28

Nem lesz népszavazás az állami földek privatizációjáról, mivel nem gyűlt össze a referendum kiírásához szükséges kétszázezer hiteles aláírás – jelentette be a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint „fura és gyanús”, hogy az aláírások negyede érvénytelen lett, a politikus úgy véli, a Fidesz döntése áll az eredmény hátterében.

2016. július 28. 09:28

Nem gyűlt össze a kétszázezer hiteles aláírás, így nem lesz népszavazás az állami földek privatizációjáról – jelentette be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a  Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese.

Dr. Gáva Krisztián kifejtette, hogy mivel „az ívek csaknem 96 százalékos feldolgozottsága mellett 173.341 érvényes és 42.859 érvénytelen aláírást találtak", így hiába van még hátra tízezer eddig ellenőrizetlen szignó, ha mindegyik érvényesnek bizonyulna, akkor sem lehetne meg a szükséges kétszázezer.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese telefonon reagált Gáva Krisztián bejelentésére. A politikus szerint a Fidesz úgy döntött, hogy nem lesz népszavazás, „ezért az NVI munkatársainak úgy kell összesíteniük az íveket, hogy a referendum meghiúsuljon”.

Az elnökhelyettes szerint „fura és gyanús”, hogy 200 ezer aláírásból minden negyedik érvénytelen. A politikus hozzátette: az MSZP nem ért egyet az NVI számolási metódusával. Szerintük igenis megvan a 200 ezer érvényes aláírás és mindenképpen megóvják az iroda döntését.
 

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2016. július 29. 15:44
"Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint „fura és gyanús”, hogy az aláírások negyede érvénytelen lett, a politikus úgy véli, a Fidesz döntése áll az eredmény hátterében." Szegény Gőgös! Az meg sem fordult a fejedben, hogy a csalók ti vagytok, hiszen ti csináltátok. Már elnézést, de mért nem gyűjtöttetek 300-350 ezer aláírást? Volt idő bőven! 230 ezerből 40-50 ezer érvénytelen? Rátok nézve ez még meglepő is! Az ember azt gondolná legalább a fele érvénytelen. Ti vagytok a hazugsággyáros (Újhelyi), a hivatalos adatok meghamisítója még Brüsszel felé is, a hamis kazettagyártók stb.stb. Pedig Kálmán Olgica mindent megpróbált, hogy kihozzon benneteket ártatlannak. Hiába mondták el neki a hivatalos érveket, bizonyítékokat, ő két perc múlva fröcskölte tovább a hülyeségeit. Szegény azt nem veszi figyelembe, hogy milyen múltja is van ennek a bagázsnak. No meg, akit ő véd az tuti, hogy sáros. Ennyi!
Marula
2016. július 29. 08:09
Szóval alig 180 ezer aláírás jött össze, es volt aki többször is bepróbálkozott. Tehát 1 : számolni nem tudnak maguk, de kormányoznának, 2 : a szokásos etikátlan viselkedés ergo bem változnak.
áfonya
2016. július 29. 03:06
Gőgős féle elvtársak nagyon is tudják hogy a föld nagy érték hisz párt elődje mszmp a kisemberektől elrabolt földeket 40 évi ingyen bitorolták ,sok kommunista ezen gazdagodott meg. Gőgös félék reménykednek hátha kormányra kerülnek ,maradék állami földekre ismét a kezüket rá tehessék kiprivatizálhassák ,mert az egykor államosítást dicsőitő elvtársak közül sokan díszparasztok boxot evők kulákok lettek.
Harangláb
2016. július 28. 23:33
Nem is értem, hogy a ráncos fejű Kovács miért nem íratta alá a 23 millió románnal...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!