Beteg az ország, gyógyítsuk meg: az egészségügy miatt tüntettek

2016. július 01. 20:44

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér mozgalma a Kossuth téren tüntetett a magyar egészségügy helyzete miatt. Sándor Mária körülbelül kétezer ember előtt elmondta, semmi nem változott, az egészségügyben dolgozók a mai napig kisemmizve és becsapva érzik magukat.

2016. július 01. 20:44

A magyar egészségügy helyzete miatt fejezték ki elégedetlenségüket demonstrálók péntek este a budapesti Kossuth téren. Az Országház és a villamossínek közötti részt megtöltötték a demonstrálók: egészségügyi dolgozók és szimpatizánsok. A Beteg az ország, gyógyítsuk meg! mottójú tüntetést a Sándor Mária ápolónő vezette Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság hirdette meg a Semmelweis-napra, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napjára. Sándor Mária beszédében hangsúlyozta, hogy a bérmegállapodás megosztó, és nem szabadna, hogy a legkisebbek kiszoruljanak belőle.

Egy jobb országért, egy élhetőbb Magyarországért gyűltek össze, hangoztatta.

„Mi jóvá tesszük ezt a rossz helyet, mert itt akarunk élni. Becsapva és kisemmizve vonultunk egy éve, most is ez a helyzet. Pártállástól függetlenül dolgozni akarunk és véleményt nyilvánítani. Szabad országot, ahol az ember az érték” – idézi a tüntetés főszónokát a Kettős Mérce helyszíni tudósítója, aki szerint kétezren lehettek a téren.

A rendezvényen az MTI által közzétett fotók alapján részt vett Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke.

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amarkod
2016. július 04. 10:21
Eü-ben dolgozom. Fizetésem 2010-ben és előtte 95000 a kjt szerint. Fizetésem 2013-ban és utána 135000 a kjt szerint. Ja mínusz 13-ik havi. Kösz mszp, dk stb., hogy most ilyen fontos ez a téma.Tessenek már elmesélni, hogy mire ment el a vízit díjakból bejött több mint 30 milliárd subficit?
illesl
2016. július 02. 16:14
SOROS GYÖRGY SOROS USZÍTÓJA. REGGELENTE AZ URA INGÉT VASALJA ÉS FEKETE. Az Isten óvja Magyarországot az ilyen nő- és férfiszemélyektől.
nyugalom
2016. július 02. 15:56
Ki is volt Gallóné a 8. kerületben és mit is csinált? régen volt, fátylat rá? És a többiek?
Türelem
2016. július 02. 11:54
Ez a nő egy valóban hiteles, nem is tudom, hogy minek nevezzem,nővérnek, politikusnak, hiszen 90 óta,kormányoktól függetlenül minden évben a Parlament előtt tüntetett az egészségügy helyzetének jobbítása érdekében. Egy igazi baloldali. Meghurcolták a ballib kormányok idején, s kirekeszti a mostani kurzus is. Sándor Máriát miniszterelnöknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!