Kiállunk a meghurcolt székely vármegyések mellett!

2015. december 03. 14:26

A román hatóság célja egyértelmű: megfélemlíteni azt az erdélyi mozgalmat, ami az elmúlt években oly sokat tett a magyar identitás megőrzéséért.

2015. december 03. 14:26
Jobbik Ifjúsági Tagozat

A Jobbik Ifjúsági Tagozat mélyen felháborítónak tartja azt az eljárást, amelyet a román hatóságok folytatnak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) székelyföldi tagjai ellen. Magyarságukban és emberi méltóságukban alázzák meg őket, nem biztosítják azon alapvető jogukat sem, hogy anyanyelvüket használhassák az eljárás során, a védelmükre érkező ügyvédeket pedig lebeszélik a jogi képviseletről. A román médiában egyenesen terrorcselekményt emlegetnek, mondván, robbanóanyagokat foglaltak le. Ezzel szemben a házkutatásoknál jelen levő tanúk szerint a hatóságok mindössze bontatlan szilveszteri petárdát, csillagszórót, pólókat, valamint magyar és székely zászlókat koboztak el.

A román hatóság célja egyértelmű: megfélemlíteni azt az erdélyi mozgalmat, ami az elmúlt években oly sokat tett a magyar identitás megőrzéséért. A példátlan eljárással azt üzenik az egész erdélyi magyarságnak, hogy aki fel meri vállalni nemzeti identitását, az hasonló brutalitásra és jogfosztásra számíthat.

A Jobbik fennállása óta élharcosa a határon túli magyarság védelmének, míg a Fidesz csupán a szavazatszerzés lehetőségét látja az elcsatolt területeinken élő honfitársainkban. Követeljük, hogy a magyar külügy álljon végre a sarkára, és védje meg a határ túloldalán élő, magyar állampolgársággal is rendelkező hazafiakat a román állam terrorjával szemben. Követeljük, hogy a román hatóságok a médiában terjesztett rémhírek helyett mutassák be a bizonyítékokat, azok hiányában pedig engedjék szabadon a fogva tartott székely vármegyést.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. december 03. 18:51
TE milyen alapon hülyézel, hülyegyerek...?! A Jobbik sokféleképpen próbál ártani a nemzetnek - pl. az MSZP-vel, DK-val stb-vel összefogva a magyar gazdák ellen... - vagy Erdélyben, ahol a terrorizmus vádját hozzák a magyarok fejére... - a román szélsőségekre nem magyar szélsőség a megfelelő válasz - az csak az előbbieknek ad érveket...!
Obulus
2015. december 03. 16:26
Remélem elítélik jó pár évre a nyilas disznót. A románoknak végre kezd megjönni az eszük, hogy odafigyelnek a szélsőséges Jobbikos, hvm-es terroristákra. Össze kellene dolgozni ez ügyben a román és a magyar rendőrségnek, mert komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
3M..
2015. december 03. 15:37
A Jobbik a magyar nemzet lelkiismerete! Magyarországon, kizárólag ők védik a magyar emberek érdekeit, akár külhonban. Hasonlóképpen, ahogy az Oroszország teszi saját polgáraiért. Orbánék még a temerini fiúk ügyében sem értek el előrelépést, pedig Szíjjártó szerint idilli a kapcsolatunk. A Fidesz el van foglalva a földlopással, és a magyar emberek kifosztásával. Nem várunk tőlük szolidalitást. Pitiáner kis korrupt tolvaj banda. Szebb Jövőt!
Mich
2015. december 03. 14:56
A Jobbik megint azt keresi, hogyan árthatna a Nemzetnek...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!