Fazekas: Földet vesz az állam a földárverések bevételéből

2015. december 16. 08:50

130 milliárd forint bevétele származott az államnak eddig a földárverésekből. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádióban azt is elárulta, mire fogják fordítani: földet vesznek belőle. A miniszter hangsúlyozta: a föld vagyon, nemzeti kincs, akkor is, ha a gazdák tulajdonában van.

2015. december 16. 08:50

Földet vásárol az állam a Földet a gazdáknak programban az állami földek árverésén befolyt bevételből – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel. A hatályos jogszabályok és a kormányrendelet is tartalmazza, hogy az állami vagyon gyarapítására kell fordítani a földeladásból származó bevételt – mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: eddig mintegy 130 milliárd forint bevétele származott az államnak az árverésekből, a programot folytatják. Hangsúlyozta, a föld vagyon, nemzeti kincs, akkor is, ha a gazdák tulajdonában van.

A tárcavezető kitért arra, hogy a program sikeres, eddig mintegy tízezer gazdálkodó tudott 100 ezer hektár földet venni. Árveréseken 4800 parcella talált gazdára, a szerződéskötések folyamatban vannak. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is lesz érdeklődés a döntően 10-20 hektáros parcellák iránt. Fazekas Sándor szerint az árverések rendszere átlátható, a törvényben rögzítettek szerint a helyben lakó gazdálkodók vehetnek részt rajta, mindet adat nyilvános.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. december 16. 13:44
Ja. Virágföldet.
Mich
2015. december 16. 13:18
"Földet vásárol az állam"... - kitől...? - nem az helyzet, hogy nincs eladó föld? - mit csinál vele...?
liberálzöld.
2015. december 16. 13:14
Biztosan azért, mer olcsóbbam tudnak venni, mint amennyiért eladnak. Csak azt tudnám, hogy kitől. Különben bukó lenne a dolog, nem?
csuka
2015. december 16. 12:03
A magyar gazda Miamiban bulizik: http://propeller.hu/szorakozas/3178635-orban-rahel-ferjevel-miamiban-bulikazott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!