Több fizetést követel az embereknek az MSZP

2015. november 05. 18:29

Az MSZP szerint fizetésemelésre van szükség, enélkül Magyarország végérvényesen leszakad Európától. Tóbiás József pártelnök szerint a közszféra mellett a reálgazdaságban is szükség van béremelésre. Az MSZP jövedelemkülönbséget lát, amely szerintük szétszakítja Magyarországot, miközben „az urizálás, az új feudalizmus jeleit” látják.

2015. november 05. 18:29

Az MSZP szerint fizetésemelésre van szükség, enélkül Magyarország végérvényesen leszakad Európától. Tóbiás József elnök-frakcióvezető csütörtökön Kaposváron, a párt kongresszusi előkészítő értekezletén azt mondta: az alacsony fizetések, a nagy jövedelemkülönbségek nagymértékben akadályozzák Magyarország versenyképességét, élhetetlenné teszik több millió ember hétköznapjait, elősegítik az elvándorlást és a pályaelhagyást.

Követelik a kormánytól, tegye lehetővé, hogy a közszolgálatban dolgozók, pedagógusok, egészségügyi ápolók, közigazgatásban dolgozó előadók, a rendőrség és a honvédség fizikai dolgozói nettó 150 ezer forintot kereshessenek, a főiskolai diplomások fizetése 175 ezer, az egyetemi végzettségűeké 200 ezer forint legyen – tette hozzá a politikus.

Tóbiás József kitért rá: a közszféra mellett a reálgazdaságban is szükség van béremelésre, fenntartják korábbi álláspontjukat, hogy a munkaadókat terhelő adók csökkentésével ebben a szférában elérhető a 100 ezer forintos minimálbér. Az ellenzéki politikus a kongresszusi előkészítő értekezleten a párt Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyei küldöttei mondott beszédében sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány érdemben nem akar tárgyalni a bérekről az érdekképviseletekkel, holott nincs ma Magyarországon olyan gazdasági-társadalmi elemző, aki ne értene egyet abban, hogy a fizetésemelés elvárandó a magyar gazdaság, a társadalmi jólét növekedése érdekében.

„Világossá kell, hogy váljon: a szocialista párt nem fogadja el azt a jövedelemkülönbséget sem, amely ma szétszakítja Magyarországot, miközben az urizálás, az új feudalizmus jeleit látjuk” – mondta.

Harangozó Gábor, az MSZP Somogy megyei elnöke az értekezleten az alacsony jövedelmek mellett a szegénység mélyüléséről, Harangozó Tamás Tolna megyei elnök az elvándorlás problémájáról, Fodor Csaba Zala megyei elnök pedig egyebek mellett arról szólt, hogy a radikális béremelés immár nem megkerülhető Magyarországon. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a tanácskozáson bejelentette, hogy a szocialisták népszavazást kezdeményeznek az állami földek értékesítésével kapcsolatban. „Úgy gondolom, e mögé be tudjuk állítani az ország lakosságának a többségét, mert nem értenek egyet az állami földek ellopásával” – mondta.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. november 05. 22:28
Ez csak a kezdet, 2018-as választásokig még a privatizációban eltolvajolt állami vagyont is visszaszolgáltatják, csak azért, hogy a hatalmat visszaszerezzék. (Ez a rablás egyetlen lehetősége) Megtudták végre, hogy mit is veszítettek el. A legkisebb győzelmi kecsegtetés útját bármekkora hazugsággal képesek alátámasztani. Nézzétek meg jól a listát, soha többé kommunistát!
hátakkor
2015. november 05. 20:57
"Több fizetést követel az embereknek az MSZP" Kezdhetik. Minden mszp belépőnek adjanak 100 rugót mondjuk. Ha szolidárisak, akár belépés nélkül is.
kjkj945
2015. november 05. 20:50
tobi MIBŐL? Ja 94-98-ig elherdáltatok mindent 2002-2010-ig folytatva. És ti követeltek???
Türelem
2015. november 05. 20:08
Tényleg pofátlanság a Fidesztől, hogy 2010 után véget vetett a ballib kormányok, németországi jövedelmeket utolérő bérpolitikájának. A ballib nyolc éves virágzó Magyarországa után a Fidesz okán bekövetkezett a hanyatlás... Különben is, az MSZP üzen a migránsoknak is, gyertek ide, telepedjetek le, majd szavazzatok ránk, s ismét utolérjük a németeket és a svédeket a bérek tekintetében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!