Szijjártó: Hazudik az osztrák kancellár

2015. november 23. 16:18

Szijjártó Péter szerint Werner Faymann osztrák kancellár nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy Magyarország szeptember 4-én migránsok ezreit küldte Ausztria felé. A miniszter hozzátette: jó lenne, ha az osztrák kancellár „hagyná, hogy az úgynevezett valóság nála is felkapcsolja a lámpát”.

2015. november 23. 16:18

Werner Faymann osztrák kancellár továbbra is valótlanságokat állít Magyarországgal kapcsolatban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az osztrák politikus egyik nyilatkozatára reagálva.

Werner Faymann az Österreich című napilapnak adott interjújában megismételte, amit Magyarországgal kapcsolatban korábban is elmondott. A kancellár azt állította, hogy Magyarország szeptember 4-én migránsok ezreit küldte Ausztria felé, így neki és Angela Merkel német kancellárnak el kellett döntenie, hogy megakadályoznak-e egy humanitárius katasztrófát, vagy kizárják a menekülteket, megkockáztatva ezzel a katasztrófa bekövetkezését.

A hazugság nem válik igazsággá

Szijjártó Péter erre válaszolva kijelentette: Werner Faymann továbbra is valótlanságokat állít Magyarországgal kapcsolatban, és „attól, mert sokszor mondja, a hazugság nem válik igazsággá”. Hozzátette: az igazság az, hogy Magyarország nem küldött több ezer bevándorlót szeptember 4-én Ausztria felé, sőt egyetlen embert sem küldött. Magyarország a hivatalos befogadóállomásokon ellátást és szállást biztosított az érkezőknek. A migránsok jelentős része azonban egyre agresszívebb lett, nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és „eleget téve a német meghívásnak” útnak indult Ausztria és Németország felé.

Szijjártó Péter kiemelte: jó lenne, ha az osztrák kancellár is „hagyná, hogy az úgynevezett valóság nála is felkapcsolja a lámpát. Ez sokat segítene a helyzet átlátásában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2015. november 24. 02:25
Azert arra kivancsi lettem volna ilyen esetben mit tett volna Goncz kulugyminiszterasszony, esetleg Martonyi Kulugyminiszter ur? Valoszinuleg bocsanatot kertek volna az osztrakoktol , Europatol, Amerikatol ahogy azelott mindig ha igaztalanul vadoltak az orszagot, vagy csak mit most is szimlan hazudtak. En teljesen meg vagyok elegedve a jelenlegi kulugyminiszterrel , legalabb leszoknak a senkihazi taxisoforok, konytarosok, hogy beletoroljek a merkel szaros szajukat Magyarorszagba!
Akitlosz
2015. november 23. 23:03
„attól, mert sokszor mondja, a hazugság nem válik igazsággá” Igazzá nem, de ha a politikusok meglehetősen sokszor ismételgetik a hazugságaikat, akkor előbb utóbb az emberek elhiszik azokat. S ez az ami számít a politikusnak. Ugyan nem az igazság, hanem az, hogy megnyerje a következő választást.
illiberator
2015. november 23. 23:02
Feymann azt hiszi, ha egy taxit el tudott vezetni, akkor egy országot is. Junker pedig azt, hogy ha egy Debrecen méretű országot (Luxemburg) félig piásan elvezetett, akkor már egy 500 milliós EU sem okozhat neki gondot. Az eredmény mindenkinek nyílvánvaló.
Akitlosz
2015. november 23. 23:02
Mert melyik politikus nem hazudik? Nem túl jó diplomata ez az ember. Nehéz ilyen viselkedéssel bármit is elérni a külpolitikában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!