Gépfegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott a TEK

2015. november 24. 17:41

A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során hat embert vettek őrizetbe a hétvégén. A csoport tagjai automata fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkeztek, melyeket a Terrorelhárítási Központ munkatársai megtaláltak és lefoglaltak.

2015. november 24. 17:41

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ terrorellenes akciósorozatában a hétvégén. A TEK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a november 13-i párizsi terrorcselekmény-sorozatot követően fokozták felderítő tevékenységüket. 

A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során” hat embert vettek őrizetbe – tették hozzá. Közölték, a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le.

Kitértek rá: kedden a bíróság elrendelte két ember előzetes letartóztatását, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban később várható döntés. Az elfogottakkal szemben a nyílt eljárásokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását – írták.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. november 24. 19:37
Azért jó hogy, már van egy bejáratott TEK-ünk, OV mindenre gondolt..
áfonya
2015. november 24. 19:18
Merkel juncker hozta terrorizmus.
balbako_
2015. november 24. 19:02
Itt nem utólag intézkednek,mint Párizsban, hanem előtte. Na ez a különbség!
békalepcse
2015. november 24. 18:51
Egy nagyon is idevágó cikk: http://magyaridok.hu/kulfold/igy-jutnak-fegyverhez-europaban-172018/ Már régen mondom, szolgálatba kéne hívni a kiképzett, ténylegesen szolgálatra alkalmas volt katonákat és feladatismertetés után felszerelni, hogy bárhol kellő erővel reagálni lehessen a fegyveres támadásra. Itt már nem babra megy a játék és az időfaktor nagyon is számít. Az ellenreakció sebessége nagyon is visszafogó erő a terror akcióra készülőknek. Egyébként gratula a felderítésnek, nélkülük nagyon védtelenek lennénk. Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!