Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz a kvóta ellen

2015. november 04. 13:07

A Fidesz aláírásgyűjtést indít a kötelező kvóta ellen, mert az értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget, a bűnözést és ellentmond a nemzetközi egyezménynek – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

2015. november 04. 13:07

A bevándorlók befogadására vonatkozó követelő kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget, a bűnözést és ellentmond a nemzetközi egyezménynek – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a a kvóta semmilyen megoldást nem jelent „a modern kori invázióra”, hiszen a bevándorlók Németországba, Dániába, Svédországba akarnak eljutni, ezért „ezeket az embereket nem lehet itt tartani, csak akkor, ha valamilyen módon gondoskodunk az őrzésükről”, ellenkező esetben „fittyet hányva az összes jogszabályra” visszatérnek az eredeti célországukba. Kósa Lajos szerit Európában senkit nem kérdeztek meg arról, hogy hozzájárul-e a kötelező betelepítéshez, az intézkedés pedig azzal fenyegeti az országot, hogy – a magyarok megkérdezése nélkül – a következő öt évben egy Szegednyi embert kell letelepítenie.

A kvóta meghívást jelent további millióknak - mondta a tájékoztatón Pelczné Gáll Ildikó, a kormánypárt európai parlamenti képviselője, Majd arra szólított fel, hogy akik egyetértenek azzal, hogy a betelepítési kvóta jogalap nélküli és ellentétes Magyarország, valamint az EU érdekeivel, aláírásukkal támogassák a Fidesz petícióját – érte a tájékoztatón Pelczné Gáll Ildikó, a kormánypárt európai parlamenti képviselője.

A sajtótájékoztatón bemutatott, „Védjük meg az országot!” című petíció szövege így szól: „Azzal, hogy csatlakozott a petícióhoz, Ön is nemet mondott az értelmetlen és jogtalan betelepítési kvótákra”.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. november 06. 14:01
A kényszerbetelepítés nemzetközi jogi abszurdja ellen a betelepítésekkel szemben minden erővel össze kell fogni! Talán még nem késő!
kitiltott
2015. november 05. 12:15
a buzitámogató együtt meg aláirást gyújt hogy még több migránys jöjjön
BőröndÖdön
2015. november 05. 10:45
Ebbe hülyül bele /de már mikor?/az állampárt...
Téka
2015. november 05. 08:26
HOL KELL ALÁÍRNI?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!